Начало » Новини » Новинa
Актуално
Представители на общинскто ръководство посетиха Мамарчево

18 Март 2013

Представители на общинскто ръководство посетиха  Мамарчево

Лора Величкова

 

  На 14 март бе поредната среща на общинскто ръководство  с жителите на населените места. Този път кметът Марчо Тодоров и жителите на Мамарчево бяха домакини на гостите от Болярово. А това бяха: общинският кмет Христо Христов, председателят на Общински съвет- Болярово Атанас Дженков, заместник-кметът Нина Терзиева, секретарят Мария Чанева, София Минева (началник на отдел „Хуманитарни дейности и европрограми"), Мария Янчева (началник на отдел „Бюджет и ФСД") и единственият общински съветник от селото Петър Гурманов.

  Кметът на Мамарчево представи своя отчет за извършеното от него пред изминалата и спомена какви цели си е поставил за настоящата. Разбира се, като едно от големите села Мамарчево има много проблеми, но и голяма част от тях са вече решени или предстои решаването им.

  Христо Христов също засегна извършеното и предстоящото да се реши в своя отчет. Голяма част от стълбовете от електрическата мрежа са подменени, както и лампите с енергоспестяващи.

  Част от жителите са получили парични помощи или хранителни продукти, а няколко са назначени и на работа, очаква се да се открият още работни места. Освен това, благодарение на общинскто ръководство вче ежемесечно служителки на „Бюрото по труда" идват веднъж месечно в селото (и не само тук, а и в други), което облекчава хората по отношение на  разходи и време.

  На 18 март предстоят безплатни кардиологични прегледи в селото.

Факт е,че се започна реализирането на проект за старчески дом  в селото, който на този етап е спрян, но амбицията е той да стане факт и то в сравнително краткосрочен план. Също спрян проект е  за подмяна на водопроводната мрежа и за в бъдеще отново ще се търси начин да бъде осъществен.

  Около 30 хиляди са предвидени в капиталовта програма през тази година за ремонти в селото: сградата на читалището, чешми, частичен ремонт на някои улици. А изцяло обновената по проект църква ще се освети на Великден.

   Много бяха поставените въпроси от присъстващите и отговорите бяха изчерпателни. Тепърва ще се търси начин за решаването на текущите проблеми и повечето вероятно  успешно. 

  •