Начало » Новини » Новинa
Актуално
Срещи с населението на Вълчи извор, Горска поляна и Ружица

18 Март 2013

Срещи с населението на Вълчи извор, Горска поляна и Ружица

Лора Величкова

 

  На 15 март бяха проведени три срещи по населените места, от започналите през март посещения на общинскто ръководство по всички села в общината.

  Първа от срещите бе с населението на Вълчи извор и на нея гости бяха: : общинският кмет Христо Христов, председателят на Общински съвет- Болярово Атанас Дженков, заместник-кметът Нина Терзиева, главният експерт „Териториално и селищно устройство" Васил Палов и председателят на ПК „Напредък"  Христо Петров.

   След като кметският наместник  Желязко Христов представи своя отчет, общинският кмет също обобщи направеното и предстоящото. От него стана ясно какво предстои да се ремонтира и какви работни места и грижи по проект „Помощ в дома"  има одобрени за селото. През изминалият период някои от жителите са плучили парична помощ, а хранителни продукти- всички.

  Общинският кмет, кметският наместник и останалите гости отговориха на зададенте въпроси.

   Следващата среща беше с жителите на Горска поляна. На нея към споменатите вече гости се присъедини и общинският съветник  от селото - Пламен Петков.

   Много е свършено през изминалата година, но и доста предстои да се свърши, стана ясно от отчета на кметският наместник  Петър Пенчев.

   Христо Христов допълни казаното от него, представяйки своя отчет и разяснявайки какви ремонти ще се извършат според капиталовата програма в село Горска поляна. Предстои да се внесе проект за ремонт на църквата в селото. Кметският наместник и кметът на общината използваха моментът да призоват всички да се включат на 20 април в пролетното почистване, организирано по инициатива на БТВ с мото „Да изчистим България за един ден!"

  Бяха поставени множество въпроси, най-тревожните, от които липса на обхват в селото и на редовни автобуси и кметът пое ангажимент да организира среща с оператора, а сам той да постави въпроса на превозвачите.

   И в третото село- Ружица на 15 март се поставиха множество въпроси и проблеми. Отчетите на кметският наместник Красимир Костов и общинският кмет Христо Христов показаха,че се работи активно за решаването на проблемите на селото и жителите. На срещата присъства и английско семейство, установило се за постоянно в селото и вълнуващо се какво се случва в общината. И тук основният проблем са връзките- на телефоните и автобусните. Христо Христов се нае да търси решение, като организира среща в селото с представители на ВИВАКОМ. Така поставяйки проблемът пред тях, заедно да търсят решение.

  Въпреки неволите и проблемите, жителите на селото обещаха с ентусиазъм да се включат в пролетното почистване. Приятно впечатление прави приветливият вид на селтото и сега, личич, че вече е започнало пролетното освежаване- навсякъде е чисто и има дръвчета и цветя, а също и люлки за децата. Накрая руженци споделиха вълнението си относно предстоящия  празник по повод посрещане на Първа пролет,който кметският наместник им е организирал и  поканиха гостите да го отбележат с тях.

 

 

 

  •