Начало » Новини » Новинa
Актуално
Празник на веселието и игрите

21 Март 2013

Празник на веселието и игрите

 

След заниманията по интереси и спортните игри започна най-веселата част - дискотека в училищния двор и "Микрофонът е ваш"

 

Янка Микова

 

         Празничният дух в СОУ "Д-р Петър Берон" започна седмица преди тържествения ден. Под ръководството на г-н Минчо Стоянов се проведе лекоатлетически крос и щафетно бягане. Истинска спортна страст за победа проявиха участниците от начален и среден етап на обучение. Боен дух  показаха  и състезателите по шахмат. С голям интерес от всички етапи на обучение се включиха децата и в литературния конкурс на тема: "Изкуството да си добър човек". Г-жа Бинка Величкова и г-жа Янка Микова изразиха мнение, че всички участници са проявили своята творческа индивидуалност и богато въображение. Творчество показаха децата и в конкурса за рисунка на тема : "Пролет в моето училище", чиито организатори бяха г-жа Мария Митакова и г-жа Гена Катранджиева. Интересен бе и конкурсът в начален курс за най-добра мартеница.

         На 21.03.2013г. всички ученици, учители и служители се събраха в двора на училището по повод патронния празник на СОУ "Д-р Петър Берон". Под строй, весели и засмени, учениците поднесоха венец пред паметника на загиналите във войните, а след това шествието се насочи към градското читалище. Там децата поднесоха венец пред паметната плоча на първия боляровски учител. С едноминутно мълчание почетоха паметта му.

         Празникът продължи отново в родното училище. Директорът, г-н Васил Гаджуров, приветства учениците с топли думи, като им пожела все така достойно да представят СОУ "Д-р Петър Берон" на олимпиади и състезания.

         Специален поздрав училището ни получи от ЦДГ "Здравец". Под ръководството на своите учителки г-жа Султанка Димитрова и г-жа Стефка Палова децата пяха и танцуваха.

         Последва награждаване на учениците и класовете, представили се най-добре в организираните дейности. Грамоти г-н Гаджуров връчи на децата, заели призови места в лекоатлетическия крос, щафетното бягане и в турнира по шахмат. Грамоти и материални награди получиха и участниците в литературния конкурс, конкурса за най-добра рисунка, както и в конкурса за мартеници. Грамоти получиха и класовете, взели най-активно участие. Но по-голяма радост за тях бяха волейболните топки, които веднага ги активизираха да започнат спортни игри.

         Празникът продължи  със занимания по интереси. Учителите от начален етап на обучение организираха "Забавно междучасие" за своите възпитаници; г-жа Валентина Панайотова проведе състезание по английски език в компютърния кабинет; г-жа Ангелина Гаджурова и г-жа Николина Танева отвориха вратите и на двата компютърни кабинета за учениците, желаещи да се занимават с компютърни игри. А в слънчевите класни стаи на втория етаж децата посетиха г-жа Мария Митакова и г-жа Гена Катранджиева, за да проявят своето творческо въображение под мотото: "Аз обичам да рисувам". Учениците от среден и горен етап на обучение се включиха в игрите по волейбол, баскетбол и футбол, като за съдия беше определен г-н Минчо Стоянов.

         След заниманията по интереси и спортните игри започна най-веселата част - дискотека в училищния двор и "Микрофонът е ваш". Всеки можеше поне за малко да се превъплъти в любим герой или певец и да покаже своите творчески способности.

         Но това не е всичко! Кукленият театър от Ямбол ще гостува в нашето училище следващата седмица. А с това празникът ще продължи до началото на пролетната ваканция!

         Патронният празник на училището ни уважиха секретарят на община Болярово г-жа Мария Чанева и г-жа Калина Казанджиева от Националния статистически институт - Ямбол. Г-жа Чанева поздрави учениците и учителите с постигнатите резултати и пожела и за в бъдеще възпитаниците на СОУ "Д-р Петър Берон" да представят достойно родното си училище.

         Дано думите й бъдат пророчески!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  •