Начало » Новини » Новинa
Актуално
Отчет за работата си през изминалата година даде общинският кмет Христо Христов пред населението на Болярово

26 Март 2013

Отчет за работата си през изминалата година даде общинският кмет Христо Христов пред населението на Болярово

 

Лора Величкова

 

  На 25 март 2013 година от 17 часа бе срещата на общинският кмет и специалистите от общинската администрация с населението на Болярово. На срещата присъстваха освен Христо Христов, заместник- кметът Нина Терзиева, председателят на Общински съвет- Болярово Атанас Дженков, секретарят на общината Мария Чанева, началникът на полицейското управление в Болярово, д-р Ташев(личен лекар на голяма част от населението), Иванка Генушева (ЦСМП-Ямбол), Славка Желева(представител на Бюрото по труда), началници на отдели, общински съветници и служители от общинската администрация.

   Заместник-кметът Нина Терзиева откри срещата и представи присъстващите. След това общинският кмет представи отчета си за изминалата 2012 година, като пое ангажимент в края на настоящата 2013-та отново да направи такъв, за да отчете свършеното през годината. Част от предвидените неща са в ход, някои предстоят.

   Като цяло, съобщи Христо Христов общината е приключила успешно финансовата година(2012та), с разплатени дългове и преходен остатък от  326 хиляди лева. Големи са приходите от местните данъци и такси и общинската собственост, а в капиталовата програма са предвидени над 700 хиляди лева.

  Тъй като през последните години се дава приоритет на проектите, на територията на общината ни също се изпълняват успешно такива. Предстои да се завърши ремонта на стадиона в град Болярово( на стойност 714 000 лв.) , както и избор на изпълнител по проекта за реконструкция на вътрешно водопроводна мрежа на град Болярово (на стойност 4 107 000 лева) и реконструкция и основен ремонт на сградата на СОУ"Д-р П.Берон" - гр.Болярово(на стойност 980 000 лева). Има вече избран изпълнител и предстои да започне и работа по техническо и биологично укрепване на река Поповска в регулацията на град Болярово (на стойност 535 000 лева). През тази година ще бъдат изцяло обновени и църковните храмове в Болярово, Мамарчево, Шарково и Малко Шарково. На 5 май ще бъде осветен завършения храм в село Мамарчево, а на 6 май в Болярово. Малко по-късно, на празниците на селата и другите два, започва се работа и по още два одобрени по Програмата за развитие на селските райони- на село Странджа и на село Голямо Крушево, в проекти са включени и чакат одобрение храмовете и на други села.

   Започнаха  работа 26 души и по проект «Помощ в дома». Те ще обгрижват общо 70 лица. Още двама са назначени и като социални работници.

   В края на 2012 година бяха подписани договори за изпълнение на проект за благоустрояване на централната градска част и прилежащите улици в град Болярово и проект за създаване на туристически продукт край язовир Малко Шарково на обща стойност 1 668 000 лева. Одобрен е и проект за ЦДГ «Здравец» и филиалите. Целяият отчет на кмета на общината беше публикуван в брой 2 на вестника.

   Относно социалната политика кметът на общината поясни,че цената на дървата ще се запази, а Общински съвет- Болярово и през тази година ще отпуска помощи на крайно бедните и социално слабите. И през тази година те получиха продукти от БЧК,  а невключените в техните списъци също получиха от остатъчнети количества.

  Накрая Христо Христов призова всички да се включат на 20 април в пролетното почистване по ивициатива на BTV- « Да изчистим България за един ден».

   На поставените въпроси кметът и специалисти от екипа му отговориха изчерпателно. На поставения въпрос за детски площадки, отговорът на кмета беше, че са предвидени две, плюс тази по проекта за централната градска част. На останалите въпроси също отговори какво е предвидено и в какви срокове, като пое ангажимент в края на годината да отчете извършеното и изпълненото.

 

 

 

  •