Начало » Новини » Новинa
Актуално
Среща на общинския кмет с населението на село Стефан Караджово

27 Март 2013

Среща на общинския кмет с населението на село Стефан Караджово

 

Лора Величкова

 

 

  На 26 март 2013 година Христо Христов посети Стефан Караджово, за да се срещне с жителите там. Тази среща е предпоследната от поредицата такива ежегодни срещи във всяко населено място. През март тази година те са в периода 12-30 март.

   Освен общинският кмет Христо Христов, гости на тази среща в село Стефан Караджово бяха: председателят на Общински съвет- Болярово Атанас Дженков, секретарят на общината Мария Чанева, София Минева (началник на отдел „Хуманитарни дейности и европрограми"), Мария Янчева (началник на отдел „Бюджет и ФСД"), началникът на отдел „Управление на собствеността и териториално устройство" Йовка Дженкова, Жельо Желев(главен експерт икономически дейности).

   В своя отчет за 2012 година кметът Тодор Куртев сподели,че се е опитал да направи някои частични ремонти в селото, разбира се с помощта на общинското ръководство и се надява и през тази година да има такива и по-големи.

  Христо Христов допълни отчета му, като засегна какво конкретно е направено за селото през изминалата година, колко назначени има на работа, получилите помощи и хранителни продукти, като гарантира,че и през тази година Общински съвет- Болярово заделя средства за еднократни помощи на крайно нуждаещите се, цената но дървата ще се запази и се надява да се отпуснат още работни места.

   На 8 април ще бъдат извършени безплатни кардиологични прегледи в Стефан Караджово. Такива вече са направени в няколко населени места, предстоят и в други. Освен,че са безплатни, насочените за лечение също се лекуват безплатно в  Специализираната болница за активно лечение по кардиология в Ямбол

  Що се отнася до предстоящите през 2013 година ремонти, има заложени в инвестиционната програма средства за ремонт на: тротоарни настилки, сградата на кметството, ОУ „Стефан Караджа"(частичен ремонт), кърпежи на пътя Дъбово- Попово и някои от улиците в селото, моста и др. Към санаториума има интерес и общинското ръководство се надява скоро и този въпрос да се реши. Мисли се вариант да се направи проект за ремонт и на църквата, но тъй като се води културен паметник процедурата е малко по-различна.

   Жителите на Стефан Караджово поставиха множество въпроси- основно за интереса към санаториума и програмите за временна заетост, на които кметът и специалистите отговориха. За работата на кмета на селото и административното обслужване оценките бяха положителни. 

  •