Начало » Новини » Новинa
Актуално
„Вече сме грамотни”- обявиха тържествено първокласниците

29 Март 2013

„Вече сме грамотни"- обявиха тържествено първокласниците

 

Бинка Величкова

 

  Датата 27 март 2013 година ще остане навярно незабравима за малките първокласници от Болярово. Усмихнати и празнично облечени, с грейнали от вълнение очи, те посрещнаха драги гости в китната си, уютна класна стая. За да присъстват на тържеството им, посветено на буквите и числата, бяха дошли родители и близки на децата, учители, както и директорът на училището.

   Пред своята развълнува не по-малко то тях самите публика „героите" на празника с увлечение следяха презентацията на своята първа учителка Галина Петкова. И рецитираха весели стихове, посветени на съответната буква от азбуката. Редуваха декламирането с песнички, огласяйки със звънките си детски гласчета класната стая.

  Последваха стихотворения и песен за цифрите. А след това училищният директор Васил Гаджуров връчи на всяко от децата грамота и полезен подарък- книжка с приказки. С весели възгласи, снимки за спомен и почерпка за децата от техните родители и близки завърши тържеството на първокласниците. И с цветя за първата учителка- защото тя е тази, която открехва на всяко дете прозорчето към големия свят на знанието.

„Буквичките зная-

мога да чета.

Цифрите научих-

мога да броя."

  Така заявиха с гордост малките възпитаници от поредния випуск на Галина Петкова. Нека им пожелаем да продължат по необятната пътека на човешкото познание , която винаги започва от училищния праг! 

  •