Начало » Новини » Новинa
Актуално
Ритъм и колорит на българската сцена

7 Юни 2013

Ритъм и колорит на българската сцена

 

Шеста дейност по трансграничния проект „Иницииране на партньорства за валоризация на местните природни дадености и културното наследство"

 

Бинка Величкова

 

  Гостуването на групата танцьори от община Кофчаз (Република Турция) се превърна в щастливо събитие за очарованата българска публика. Те дойдоха в Болярово, за да се изявят на 16-ия национален детски фолклорен събор „Върбова свирка свири". Но не като състезатели, а за да поздравят своите  български приятели и почитатели.

  Всъщност тази самодейна проява бе дейност 6. от новия трансграничен проект между две общини под наслов „Иницииране на партньорства за валоризация на местните природни дадености и културното наследство" № 2007СВ16IPO008-2011-2-139. Водещ партньор е Общинското училищно настоятелство на училища и ЦДГ, втори партньор е община Болярово и трети- община Кофчаз. Времетраенето му е 12.04.2013- 11.04. 2014 г. Общият бюджет е 95 441 евро. Проектът бе представен на встъпителна пресконференция на На 24 април 2013 година в залата  на Младежки дом- град Болярово

  Изящество, ритъм и колорит съчетаваха изпълненията на гостите от Турция. Ориенталска динамика , напевност и свежест се преплитаха умело на сцената, за да вдъхнат очарование на всяко движение; за да зазвучи неотразимо всяка  мелодия!

  Нека поясним за читателите, че тази поредна дейност 6. от стартиралия съвместен проект на община Болярово и община Кофчаз е по направление „Културен обмен". Една наистина артистична проява, която допълни многообразието на фалклорния празник, състоял се на 1 юни 2013 година.

 

  •