Начало » Новини » Новинa
Актуално
Световен ден срещу тютюнопушене и в ОУ „Стефан Караджа” с БМЧК- Ямбол

7 Юни 2013

Световен ден срещу тютюнопушене и в ОУ „Стефан Караджа" с БМЧК- Ямбол

 

Гергана Георгиева

 

  По повод Световният ден без тютюнев дим- на 31 май 2013 година, доброволците на БМЧК Ямбол проведоха информационна кампания с мотото „Ти нямаш нужда от тях, те имат нужда от теб". 
Основната задача на кампанията на областно ниво бе да се популяризира превенцията на тютюнопушенето сред младите хора. В кампанията с радост се включиха и младите червенокръстци от ОУ «Стефан Караджа»- село Стефан Караджово.
Доброволците изготвиха презентация за вредите върху човешкия организъм от тютюнопушенето, вредите, които нанася тютюневият дим върху активните и пасивни пушачи. Проведе се игра със състезателен характер: всеки ученик трябваше да залепи върху кутията си с цигари стикер с изображението на вампир и да я снима и сподели в социалните мрежи. Учениците изготвили най - бързо своята кутия - вампир получиха награди. 
На всички ученици бяха раздадени стикери с мото"Животът обича непушачите!" и информационни материали за вредата от цигарите.

  Инициативата се прие с интерес от учениците, които се шегуваха, че от днес ще откажат цигарите след като разбраха, че до 2030 година смъртността от тютюнопушенето в световен мащаб ще достигне 8 милиона души годишно. 

  •