Начало » Новини » Новинa
Актуално
Раздяла, в която се оглеждат успехите

11 Юни 2013

Раздяла, в която се оглеждат успехите

 

Бинка Величкова

 

 

  Детската градина е първото социално измерение, което приобщава подрастващите към колективен живот. Звено, в което децата постепенно усвояват нови знания и умения, трупат впечатления, демонстрират постижения.

  Но идва време, когато порасналите вече малчугани трябва да продължат своето развитие на друг етап- в училище.

  На 31 май 2013 година в ЦДГ „Здравец"- град Болярово мило тържество събра деца, педагози, гости и родители- закриването на учебната година.

  С присъствието си уважиха тази емоционална обществена проява заместник-кметът на общината Нина Терзиева и общинският съветник и педагог Мария Тодорова. Представителки на СОУ „Д-р Петър Берон", където бъдещите първокласници ще постъпят наесен бяха Иванка Новакова и Иванка Буденова.

  Пред очите на възхитената публика най-големите възпитаници на ЦДГ „Здравец" доказаха, че толкова много знаят и могат! Те наистина са готови да бъдат ученици, защото са усвоили основите на човешкото знание: числата и буквите. В забавна форма боравеха учело с тях, пяха декламираха с патос. Дори решаваха кръстословица, отговаряйки на въпроси по темите природен и социален свят и познали отговорите, получиха думата „България". А накрая игриво и артистично потропнаха хорце. Извиха след първото и второ хоро даже, защото са отлични танцьори и обичат да се изявяват. Увериха ни в това и с участието си на 16-ия национален детски фолклорен събор „Върбова свирка свири", където се представиха чудесно!

   Тъй като на следващия ден (1 юни) всички деца отбелязват своя международен празник, с парични дарения по този повод зарадваха боляровските питомци  от детската градина г-жа Радка Стойкова, г-жа Пена Драгоманова и г-н Янко Анев. А кметът на общината г-н Христо Христов ги изненада приятно със сумата от 100 лева.

  Средствата ще бъдат изразходвани за закупуване на играчки, учебни помагала, дидактически пособия.

  Емоционален и весел беше този ден за всички, въпреки раздялата с обичаните досегашни учителки, които и занапред ще се гордеят с тях.

 

 

  •