Начало » Новини » Новинa
Актуално
Една достойна постъпка

11 Юни 2013

Една достойна постъпка

 

Бинка Величкова

 

  За едно добро дело разказва в писмото си до директора на училището в Болярово дългогодишната учителка пенсионерка София Кирова.

Нейният син Янко намира скъп телефон и пита своите внуци- Янко, ученик в шести „б" клас и Николай (първокласник) дали знаят кое дете си е изгубило телефона. Малчуганите го разглеждат внимателно и после споделят с дядо си,че такъв телефон има ученикът- Габриел от 3. клас.

  На другия ден в училище това момче с мъка споделя, че си е изгубило телефона. След часовете и тримата пристигат, а господин Янко Киров моли Габриел да опише телефона, който неволно е загубил. Когато се уверява, че е неговият, го подава на момчето с пожелание да внимава повече занапред. Лицата и на трите деца греят от радост, а Габриел благодари и се отправя към дома си да съобщи на своите разтревожени близки радостната вест.

  Много вълнение блика от редовете на писмото, изпратено от госпожа С. Кирова. Самата тя е възпитавала и обучавала няколко десетилетия подрастващите преди да се оттегли в заслужен отдих. Възрастната вече учителка е горда, че нейните правнуци растат като достойни граждани. Радва се и на факта, че малкият Николай е завършил първи клас с отличен успех, получавайки похвална грамота от първата си учителка Галина Петкова.

  Разбираемо е това вълнение. Нека и занапред ни радват хубави новини и откровения като тези! 

  •