Начало » Новини » Новинa
Актуално
Весело начало на учебната година в ЦДГ „Здравец”

16 Септември 2013

Весело начало на учебната година в ЦДГ „Здравец"

 

Лора Величкова

 

 

   С весело тържество на 16 септември 2013 година от 11 часа започна  новата учебна година в ЦДГ „Здравец" - град Болярово.

   Гости, уважили първия учебен ден на най - малките  бяха кметът на община Болярово Христо Христов, председателят на Общински съвет - Болярово Атанас Дженков и медицинският специалист и общински съветник Янко Анев.

   Директорът на ЦДГ „Здравец" се обърна с приветствие към официалните гости, родителите, персонала и децата. Тя поздрави всички с началото на новата учебна 2013/ 2014 година. Прочете писмо от министъра на образованието и науката проф. Анелия Клисарова, в което тя също отправя пожелания за успешна нова учебна година но децата и учителите в целодневната детска градина на общината и им честити първия учебен ден.

   С пожелания за много успешна работа и през тази година към всички тях се обърна и общинският кмет Христо Христов. Той увери госпожа Гюрова, че общинското ръководство винаги е съдействало на детското заведение и занапред ще продължи да се отзовава на техните молби и искания, при нужда. А родителите увери, че децата им са поверени на добри педагози, които с радост ги учат на нови знания и умения и се грижат с любов за тях.

   На по - големите, групата за предучилищна подготовка „Мики Маус" учителки ще бъдат Султанка Димитрова и Стефка Палова. А малчуганите от „Буратино" ще бъдат поверени на Галина Петкова и Стела Стоянова.

  Децата и от двете групи представиха празнична програма, с която зарадваха родителите си и гостите. Те рецитираха стихотворения, пяха песнички, играха игри и дори представиха няколко танца. Бяха, както винаги много артистични, усмихнати и емоционални. Новите няколко дечица бързо се включиха в игрите на останалите деца.

   След празничната програма, децата и гостите прекрачиха прага на детското заведение, посрещнати с пита, а директорката Калина Гюрова, плисна менче преди да влязат, за да им върви по вода.

  Дано е наистина много успешна тази учебна година, изпълнена с много игри за прекрасните малчугани и нека научените уроци сега, ги подготвят за бъдещи успехи и изяви.

   Отмина поредният весел празник при малките възпитаници на ЦДГ „Здравец". Пожелавам на тях и на чудесните им учителки една изпълнена с емоции и успехи нова учебна година. И с нетърпение очаквам следващите им изяви. 

  •