Начало » Новини » Новинa
Актуално
Първият учебен ден в СОУ „Д-р Петър Берон”

17 Септември 2013

Първият учебен ден в СОУ „Д-р Петър Берон"

 

Мария Митакова

 

    Тази учебна година е особено вълнуваща за всички, които имат отношение към СОУ „Д-р Петър Берон" - град Болярово, защото в учебното заведение от няколко месеца тече ремонт и днес учениците влязоха в завършената обновена част, в която ще учат на смени до окончателното завършване на обекта. Вълнение и задоволство се четеше в погледите на децата и родителите, които пристъпиха прага на училището. Особено горди бяха учителите, с чиято помощ се осъществи окончателната работа по почистването на училищната сграда.

  Тържеството по откриването на новата 2013-2014 учебна година започна в 10 часа. Най-нетърпеливи да влязат в сградата бяха първокласниците. С големи букети те посрещнаха първата си учителка.

    С особено нетърпение боляровските ученици посрещнаха новата учебна година.      Вълнение изразиха не само децата и родителите им, но и тези, които всяка година ги посрещат пред училищния праг - техните обичани учители. Най-развълнувани естествено бяха първокласниците. Поели големи букети в ръцете си, те с радост очакваха да видят своята първа учителка, г-жа Златка Ламбова, и с плахи ръце да й поднесат своите цветя - знак на първата им благодарност и обич към нея. Не по-малко вълнение изпитваха и дванадесетокласниците, които с усмивка  и известна тъга поглеждаха към своите приятели и учители.

         Тържеството уважиха с присъствието си кметът на община Болярово Христо Христов, председателят на Общински съвет - Болярово Атанас Дженков, общински съветници и родители.

         С приветствени думи се обърна към всички директорът на училището Васил Гаджуров. Той отбеляза, че на този ден се събират най-светлите надежди и очаквания на цялото българско общество, защото 15 септември е празник, посветен на тържеството на духа и знанието. Празник, символизиращ стремежа на българина към духовност, наука и просвещение.

         Приветствие поднесе и кметът на община Болярово Христо Христов. Той поздрави всички присъстващи с началото на учебната година и пожела тя да бъде успешна и здрава, изпълнена с много труд и упоритост. Обърна специално внимание на първокласниците и на учениците, които днес за последна година ще прекрачат училищния праг. От името на общинското ръководство и лично от свое име г-н Христов изрази готовността на общината и занапред да полага системни грижи, за да продължи да се осъществява обучението в оптимални за учениците и учителите условия.

         Красимира Анева, майка на първокласник, се обърна поотделно към учениците, учителите и родителите с приветствие по случай новата учебна година и им пожела преди всичко здраве, бодрост, смелост и добри успехи.

         Тържеството продължи с литературно - музикална програма, подготвена от първи клас. След това директорът на училището плисна менче с вода за сполука и усмихнат удари първия учебен звънец. Под цветната арка, захранени с мед и пита, преминаха учениците към класните си стаи.

         Честит първи учебен ден на нашите ученици и учители! Нека да е спорна новата 2012/2013 учебна година! Желаем дръзновение и успех на младото поколение на Република България!

 

 

 

  •