Начало » Новини » Новинa
Актуално
Първият учебен ден в ОУ „Стефан Караджа”

19 Септември 2013

Първият учебен ден в ОУ „Стефан Караджа"

 

Лора Величкова

 

   Във всеобщо тържество се превърна откриването на новата учебна година за хората от село Стефан Караджово. На 16 септември 2013 г. много родители и близки на децата се стекоха в училищния двор, за да присъстват на този вълнуващ ден на празника им.

  Броят на учениците и през тази учебна година е увеличен: 84, а в първи клас постъпиха 7 деца. Полуинтернатните групи са две - по една за учениците от начален и от среден етап на обучение.

  Естествено най-развълнувани бяха първокласниците. Тяхната първа учителка- Венета Радева, ги посрещна с радост и внимание, с обич и майчинска загриженост.

  След чудесната художествено-музикална програма и приветствията всичките символично  преминаха през голяма буква А, обкичена с цветя и зеленина, за да влязат в училищната сграда.

  Официални гости за караджовци в този ден бяха: Мария Чанева, секретар на община Болярово и Тодор Куртев, кмет на село Стефан Караджово. Приветствия към всички присъстващи, и най - вече към учениците и учителите отправиха гостите. Госпожа Чанева поднесе на всеки първокласник по една книжка - подарък от кмета на общината.

  Директорът на училището Димитър Дичев също поздрави всички ученици, учители, родители и гости с първия учебен ден. Той пожела на всички много здраве, успехи и упоритост през тази година.

  Нека пожелаем на децата и техните грижовни преподаватели, на обаятелния директор на училището здраве, безброй интересни училищни делници, успехи и много усмивки и през новата 2013/ 2014 година! 

  •