Начало » Новини » Новинa
Актуално
Учредително събрание по повод учредяване на футболен клуб „Стефан Караджа”

14 Октомври 2013

Учредително събрание по повод учредяване на футболен клуб „Стефан Караджа"

 

Лора Величкова

 

 

   На 10 октомври 2013 година в село Стефан Караджово се проведе учредително събрание. На присъстващите жители от селото, взеха решение за регистриране на сдружение с нестопанска цел - футболен клуб „Стефан Караджа". Решението беше взето с голям ентусиазъм, подкрепено и от общинския кмет Христо Христов, приветстващ всяка инициатива за развитието на спорта в общината.

    Предложението за тази инициатива идва от братята Атанас и Герган Митеви. Те са от Ямбол, но смятат, че в селото има условия да се развива този спорт. Идеята е не само да има мъжки отбор, но да се развива и детска и юношеска школа, тъй като в селото има и училище и децата могат да тренират от детска възраст, за да развиват спортните си умения и в бъдеще да играят в мъжкия отбор. В момента няма все още условия за това, няма футболен стадион, но през следващите месеци ще се кандидатства за това по Програмата за развитието на селските райони и през 2014 година вероятно ще има вече условия и действащ футболен клуб.

   Председател на сдружението е Атанас Митев, заместник - председател Тодор Куртев, а секретар - Иван Караиванов. Членове на контролния съвет са Стоян Димитров и Петър Балинов. Сдружението прие свой устав и до края на годината предстои да бъде регистрирано.

  Нека пожелаем успех на това чудесно начинание и дано скоро станем свидетели на изявите на футболистите от  ФК „Стефан Караджа"! 

  •