Начало » Новини » Новинa
Актуално
Всеобща почит към рожденика от село Странджа

15 Октомври 2013

Всеобща почит към рожденика от село Странджа

 

Бинка Величкова

 

  Като птици отлитат годините. Но все по - богата става съкровищницата на спомените. А от нея човекът винаги ще се нуждае!

  Хубави, сгряващи душата спомени прибави към останалите Богдан Желязков Калоянов от малкото, но красиво село Странджа. Бай Богдан събра на весел и шумен празник близките и съселяните си, за да отпразнуват заедно 88 - годишнината му. Всички жители на селото го почетоха подобаващо - и с присъствието си, и с подаръци от сърце. Освен кметският наместник на Странджа Иванка Чалъмова, специално за случая пристигна и кметът на община Болярово Христо Христов. За да засвидетелства добрите си чувства към рожденика, своето уважение и почит към достолепната му възраст - с топли слова и подарък.

  Насядали край отрупаната с лакомства и напитки маси в селската пивница, хората се повеселиха, пожелавайки на трудолюбивия и пъргав дядо Богдан крепко здраве, дълголетие и спокойни старини, радост в сърцето и весело ежедневие. А той трогнат им благодари и обеща да ги събере отново за честването на  90 - годишнината си.

   Нека е жив и здрав, за да изпълни обещанието си! И да се радва все така на топлотата, сърдечността и почитта, с които е заобиколен - най - свидните дарове за човека в земните му дни. 

  •