Начало » Новини » Новинa
Актуално
„Дни на отворените врати” по проект „Тонзос – магията на Тунджа”, в който община Болярово е партньор

31 Октомври 2013

„Дни на отворените врати" по проект  „Тонзос - магията на Тунджа", в който община Болярово е партньор

 

Лора Величкова

 

 

   На 29 - 30 октомври 2013 година в Болярово се проведе поредната дейност по проект „Тонзос - магията на Тунджа" - маркетинг на туристическа дестинация „Тунджа - Ямбол - Стралджа - Болярово", в който община Болярово е партньор. Тя се нарича „Дни на отворени врати", информационна кампания, която  се проведе във всяка община - Тунджа, Ямбол, Стралджа и Болярово.

    Проектът, в който съвместно участват четирите общини, има за цел да популяризира Ямболския регион като атрактивна туристическа дестинация. Той се изпълнява по оперативна програма „Регионално развитие" и финансирането от европейски средства е 320 983, а общата стойност на проекта е 377 628 лева. Oфициално проекта стартира през юли 2013 г., където ръководителят - Станчо Ставрев го представи на официална пресконференция в Община Тунджа.

            През тези два „Дни на отворените врати"  бяха направени презентации и излъчен филм. Чрез тях подробна информация за изготвения маршрут, преминаващ през територията на четирите общини, които си партнират по проекта представи Димитричка Иванова от туроператорската фирма - изпълнител по проекта „Е-турс".

   Гостите от различните групи през двата дни бяха запознати с културно - историческото наследство на нашия регион чрез многообразието от архитектурни паметници, исторически, културни и природни забележителности в различни селища на област Ямбол. Обектите бяха представени като привлекателни туристически дестинации  - места за почивка и обогатяване на знанията и впечатленията на туристите. Всички обекти предизвикаха интерес у присъстващите. Бяха им раздадени брошури и други материали, чрез които да се запознаят подробно с обектите и целите на проекта. Освен тази своеобразна обиколка из забележителностите на област Ямбол, беше прожектиран и филм за тези обекти, представени като атрактивни туристически дестинации. Филмът е 18 минутен, озвучен на български, със субтитри на английски език. На него са представени най - красивите и забележителни обекта на областта.

   По проекта предстоят други дейности. Следващата е провеждане на инфотурове от общините - партньори. Предстои и двудневен туристически форум на тема „Тонзос - магията на Тунджа", с промоционална обиколка, в която ще вземат участие 50 души. Както и участие в   туристически изложения, борси и фестивали.

 

  •