Начало » Новини » Новинa
Актуално
Община Болярово ще върви по пътя на своята гордост

19 Март 2014

Община Болярово ще върви по „Пътя на своята гордост"

 

            На 11 март 2014 година в Болярово бе представен стартиралият нов проект „100 причини да се гордея, че съм от Болярово". По волята на кмета Христо Христов фондация „Българска гордост", с екип от учени, ще изследва и събере на едно място най- значимите постижения на боляровци през годините.

Националният проект „100 причини да се гордея" се реализира с медийната подкрепа на в - к „Стандарт", радио „Дарик" и БНТ.

„Заедно с всички Вас ще извървим пътя на боляровската гордост и ще напишем вълшебна приказка за най- светлите ви постижения, която да разкажем на България и на света"- това каза в своето приветствие председателя на фондацията г-жа Николина Горова.

      В рамките на шест месеца  екип на фондацията ще организира издирваческата и изследователската работа с младите хора на общината. Вече са създадени два екипа от ученици с интереси в областта на родознанието, историята и културата: в СОУ „Д-р Петър Берон" - гр. Болярово с ръководители г-жа Нели Христова и г-жа Събина Тодорова  и в  ОУ „Стефана Караджа" - с. Стефан Караджово, с ръководители г-ца Дора Карагьозова и г-жа Мария Маринова. В рамките на три месеца децата ще издирват причини за гордост по критериите: „Най-" и  „Първо". Неща  и личности които покриват критериите могат да бъдат предлагани и от гражданите на община Болярово на електронните пощи- [email protected] или на страницата на фондацията  http//bggordost.com.  В своето слово пред събралото се множество, кметът на Болярово г-н Христов призова своите съграждани да бъдат активни участници и да предлагат  причини, за да види България какви достойни хора са живели и живеят в община Болярово.

     След събиране на информацията за причините редакцията ще бъде възложена на учени от БАН и Съюза на учените в България.

В рамките на проекта ще бъдат издадени 1000 луксозни книжки на български и на английски език. Те ще бъдат  престижен подарък за гостите на общината, както и награда за постижението на ученици и общественици по време на официални празници.

      Представянето на резултатите от проекта ще бъде част от официалното честване на  празника на Болярово.

 

  •