Начало » Новини » Новинa
Актуално
Спортни мероприятия в община Болярово

17 Април 2014

Спортни мероприятия в община Болярово

 

Лора Величкова

 

Във връзка с предстоящият Ден на българския спорт и професионален празник на работещите в сферата на спорта - 17 май, в община Болярово и тази година бяха организирани спортни мероприятия. За младежите в общината те бяха в периода 17 март - 7 април 2014 година - под патронажа на кмета на общината Христо Христов, а организатор бе община Болярово. Дейностите бяха планирани и проведени под ръководството на Георги Ставрев (специалист „Младежки дейности"). Наградният фонд в размер на 490 лева е осигурен от община Болярово.

Три турнира бяха организирани за младежите над 18 години : по бридж ( в периода 17-24 март); по волейбол (в периода 24-31 март) и по тенис на маса (в периода 31. март - 7 април).

Официалното награждаване на победителите в турнирите се състоя на 16 април 2014 година от 17 часа във фитнес залата на град Болярово. Заместник-кметът на община Болярово Нина Терзиева връчи грамоти и парични награди на отличилите се отбори и спортисти.

Победители в турнира по бридж станаха Иван Ставрев и Иван Михов. Освен грамота, те получиха и парична награда от 60 лева. Второто и награда от 50 лева получиха Георги Панайотов и Панайот Георгиев, а трети, с парична награда от 30 лева, станаха Жоро Янчев и Петър Янев.

В турнира по волейбол  първото място и паричната награда от 100 лева заслужено завоюва отборът на „Бебетата". Втори с награда от 80 лева се класира отборът на „Младежите", а третото място и паричната награда от 60 лева получи отборът на СОУ„Д-р Петър Берон".

Първо място и парична награда от 50 лева в турнира по тенис на маса спечели за поредна година Данаил Стефанов. Втори стана Янчо Стоянов (с награда от 40 лева) и третото място е за Станчо Петров (20 лева).

За учениците от СОУ «Доктор Петър Берон» спортните мероприятия са в периода 22 април-16 май 2-14 година. Организирани са от Местната комисия за борба с противообществени прояви на малолетни и непълноленти с председател Нина Терзиева (заместник-кмет на общината) и секретар Милена Манолова. Наградният фонд е от средствата на МКБППМН.

 

  •