Начало » Новини » Новинa
Актуално
Първа загуба на ОФК „Елхово” от „Ботев”- Болярово на стадион „Граничар”

22 Април 2014

Първа загуба на ОФК „Елхово" от „Ботев"- Болярово на стадион „Граничар"

 

Поредна заслужена победа на боляровци, продължават смело без загуба за полусезона

 

Лора Величкова

 

   На 19 април 2014 година, в навечерието на Великден, се случи поредното чудо за отбора на „Ботев"- Болярово. Всъщност победата над ОФК „Елхово" бе напълно заслужена, защото боляровските футболисти имаха видимо надмощие през почти всичките 90 минути. Първите в класирането футболисти от Елхово бяха без загуба до момента. Единствените без загуба все още остават „Ботев" - Болярово, които победили всички отбори в челната тройка подред, продължават да бъдат изненадата на областната „А" група Ямбол.

   Въпреки че гостите от ОФК „Елхово" поведоха в самото начало на първото полувреме на стадион „Граничар" - село Мамарчево, не след дълго Георги Христов изравни. Христов е новото попълнение в този сезон, но няма среща, в която да не отбележи поне един гол във вратата на противниците.

   Десет минути след неговото попадение, последва това на друг наложил се като голмайстор от отбора на „Ботев" - младият Даниел Чолаков, с което резултатът за домакините стана 2:1. В самия край на първото полувреме отново Георги Христов отбеляза невероятен гол, с който резултатът стана 3:1.

   Въпреки силното надмощие на домакините, в началото на второто полувреме, гостите успяха да отбележат още едно попадение, но то остана последно за тях. Резултатът не остана 3:2, защото въпреки че последните 15 минути и на двата тима се наложи да играят с 10 играчи, отново боляровци имаха надмощие. А в самият край на срещата, водещият голмайстор на боляровци Григор Петров не пропусна да отбележи гол в противниковата врата и в този мач. С неговото попадение „Ботев" - Болярово победиха заслужено първите в класирането ОФК „Елхово" с 4:2.

   За пореден път е нужно да отбележа възхода на боляровци в този полусезон. След силното начало, нито една загуба и само едно равенство, както и след блестящите победи на вторите и третите в класирането в две поредни седмици, дойде ред и на първите. Елховските футболисти, които продължават да водят в класирането и са сочени са единствените фаворити за купата, бяха победени от предпоследните от предходния полусезон. И то напълно заслужено. Боляровци продължават уверено напред и дават сериозна заявка за челната тройка занапред. Единствената пречка това да се случи засега е  слабият есенен полусезон. Но краят на пролетния и началото на есенния вероятно ще са блестящи. Водещите голмайстори Григор Петров и Георги Христов, след тази невероятна победа вече имат в актива си по 10 гола от този полусезон, а Г. Христов пристигна от по-престижната „В" едва в този полусезон. Общите попадения на Григор Петров, след днешната среща стават 18. А това със сигурност не са последните им голове, защото те двамата, заедно с останалите си съотборници продължават смело напред под умелото ръководство на невероятния тактик - техният селекционер Димитър Славов и на силната подкрепа на президента на клуба - общинският кмет Христо Христов.

 

  •