Начало » Новини » Новинa
Актуално
Община Болярово отбелязва Деня на Европа

23 Април 2014

Община Болярово отбелязва Деня на Европа

 

Мероприятия по този повод организираха ОИЦ и община Ямбол с децата от ОУ „Стефан Караджа"

 

Лора Величкова

 

През месец април във връзка с честването на Деня на Европа (9 май) Областен информационен център- Ямбол, съвместно с община Ямбол, организираха събития под наслов „Дни на Европа в Ямбол и региона". Мероприятията бяха с младежи от всички общини в областта, а в община Болярово те бяха с учениците от ОУ „Стефан Караджа" - село Стефан Караджово.

Датата, на която бе тържеството за отбелязване Деня на Европа в община Болярово - 22 април. Мястото - салонът на читалището в село Стефан Караджово. Гости на тържеството бяха: Нина Терзиева (заместник-кмет на община Болярово), София Минева (началник на отдел „Хуманитарни дейности и европрограми" в общината); кметът на село Стефан Караджово - Тодор Куртев, управителят на ОИЦ - Мария Никова и др.

Преди да се отправят към залата, децата засадиха няколко дръвчета - също част от дейностите, организирани от ОИЦ - Ямбол.

Тържеството беше както винаги запомнящо се - децата на ОУ „Стефан Караджа" винаги са били пример за дисциплинираност, а упоритостта и всеотдайността на преподавателите им дава такива чудесни резултати и талантливите им изпълнения радват всички на всеки празник.

Водещи на тържеството бяха чаровните ученички Мария Дамянова и Юлия Гърдева, а встъпителният мажоретен танц предизвика бурни аплодисменти. Талантливата цигуларка Юлия Гърдева изсвири химна на Европа и множеството присъстващи в залата бяха възхитени от нея, както винаги. А младата и елегантна преподавателка Дора Карагьозова прочета кратка история за възникването на Деня на Европа и за мястото на България в ЕС.

Последваха народни песни и танци на групата към ОУ „Стефан Караджа" - всички наситени с ритъм и колорит, завладяващи публиката и предизвикващи бурни аплодисменти. Една богата програма, такава ни поднасят талантливите деца на това училище винаги, под мъдрото ръководство на техните преподаватели и директора Димитър Дичев. Личи работата в колектив, възпитателната дейност и отличните резултати.

Заместник -кметът Нина Терзиева също изказа възхищението си от работата с децата, от тяхното възпитание и талант. „Искам да кажа на родителите и преподавателите им едно голямо благодаря!" - заяви трогната тя. И поднесе грамоти и награди на децата - победители в конкурса „Децата на Ямбол и региона рисуват Европа".

Много са талантите на децата, много бяха и отличените рисунки, но наградите бяха само три. Талантът личеше и във всяко изпълнение - танци, музикални инструменти и песни, във всяко от тях личеше упоритата работа на преподавателите и старанието и уменията и от двете страни. Нека пожелаем на тези деца да развиват все така уменията си и да ни радват с изпълненията си! Защото те са бъдещето - децата на община Болярово, децата на Европа! 

  •