Начало » Новини » Новинa
Актуално
Активно участие на жителите на общината ни в кампанията „Да изчистим България за един ден“ на BTV

26 Април 2014

Активно участие на жителите на общината ни в кампанията „Да изчистим България за един ден" на BTV

Лора Величкова

    Кампанията на BTV „Да изчистим България за един ден" обедини за поредна година жителите на цялата страна да допринесат за по-чиста и красива България. Тя се проведе не само тук, а и в други страни. Тази годиина денят, в който голяма част от  българите излязоха да дадат своя принос за почистването, бе обявеният предварително 26 април 2014 г. През целия ден репортери на телевизията- инициатор на националното почистване, предаваха как жителелите на различните области откликват на техния призив.

   И община Болярово (област Ямбол) светна от чистота в края на деня. Във всяко едно от населените места на общината жителите, които имат физическа възможност, излязоха навън с желание за пролетно почистване. Над 500 жители се включиха доброволно и с желание в почистването. Начело застанаха общинският кмет Христо Христов, заместник - кметът Нина Терзиева, секретарят Мария Чанева, кметове е кметски наместници на населените места. Заедно с останалите, те с ентусиазъм събираха отпадъци и почистваха улици, паркове, градини из населените места на общината.   И в края на деня всички бяха доволно и усмихнати, виждайки резултатите от труда си.

    В общинския център Болярово освен членовете на общинската администрация, начело с общинското ръководство, в почистването на града се включиха представителите на всички останали институции и служби.

   Дейно участие взеха служителите на реда от Полицейски участък- Болярово, Граничен полицейски участък, служители и работници на „В и К", Защитено жилище- Болярово, ДВУИ- с. Малко Шарково, „Защитено жилище за възрастни" - град Болярово,  ЦДГ „Здравец", ЕТ „Симона", ПК „Напредък", МП „Странджа", работещите по програма ОСПОЗ, Регионалната програма за заетост, СОУ „Д-р Петър Берон", а и  други жители на Болярово и общината. Всяка група имаше свой район, за да може да се почисти целия град.

     Специална благодарност и похвала заслужават членовете на пенсионерския клуб в Болярово. Те, начело усмихната си председателка Елена Николова, почистваха района си наравно с останалите, с желание и ентусиазъм. За пореден път пенсионерите доказаха,че са неизменна част от обществения живот на града, вземайки активно участие в мероприятия и инициативи.

    Не само те, а и всички, включили се активно в почистването на Болярово, заслужават възхищение и похвала. Както е видно от снимките, голяма част от населението не само на града, а и на общината, дори деца, взеха участие в това пролетно почистване, откликвайки на призива. И резултатите са налице, можем да установим, поглеждайки свършеното. Населените места са по-чисти и красиви- това е факт.

    Дано не само в нашата община, а и цяла България след свършеното на 26 април грейне по-чиста и зелена, превърнала призива на  BTV в реалност! 

  •