Начало » Новини » Новинa
Актуално
Престижен старт на предизборната кампания

26 Април 2014

Престижен старт на предизборната кампания

 

Бинка Величкова

 

  На 25 април 2014 г. се състоя официалното откриване на кампанията и в град Болярово. Тя започна със задушевна среща на народния представител от „Коалиция за България" Кирчо Карагьозов с множеството граждани, събрани в залата на Синдикалния дом. С присъствието си уважи многолюдното събрание и областният управител Николай Пеневу придружен от кмета на общината Христо Христов.

   Срещата се ръководеше умело от Атанас Дженков - председател на Общинския съвет и лидер на местните социалисти от общински мащаб.

   Господин Дженков представи на аудиторията видните гости, а после предостави думата на депутата К. Карагьозов. Аргументирано, изчерпателно и достъпно народният представител изложи своите виждания относно важността на предстоящите евроизбори. „Защото светът вече не е същият. Но лявото и дясното продължават да са в постоянна борба. Което означава,че трябва да добре да прозрем колко важно е и тук нашето надмощие" - заяви той. А после запозна присъстващите с подредбата на кандидатите за евродепутати от листата на БСП, коалиционните нейни партньори и някои независими лица с нейна подкрепа. Предизборната листа на българските социалисти се оглавява от обаятелния Сергей Станишев, следван от Илияна Йотова, Георги Пирински, Петър Корумбашев и още много достойни хора, доказали се като ерудирани личности и ярки общественици. Окачествявайки тази листа като балансирана, г-н Карагьозов пожела успех на всички кандидати. А после сподели актуални новини и факти като резултат от управлението на действащото правителство.

   Със свое изказване се включи и областният управител инж. Николай Пенев, изтъквайки, че тези избори биха затвърдили позициите на управляващото сега правителство, ако всички ние проявим нужния разум и далновидност. А да се приемат предизвикателства е израз на смелост и мъдрост. Пожелавайки ползотворна кампания, г-н Пенев направи и други важни обобщения.

   Включвайки се със свое изявление, кметът на община Болярово Христо Христов изтъкна,че по време на кампанията трябва да се разяснят на хората преимуществата от добрия избор. Той заяви, че предстоят важни и интересни срещи с някои от кандидатите, включително с водача на листата Сергей Станишев. Г-н Христов сподели, че е силно впечатлен от политиката на управляващите и по-специално от тяхното отношение спрямо малките общини. Това е наистина ценна подкрепа, основана на загрижеността за всички хора, независимо от числеността им и от населявания регион. Ето защо всички трябва реално да оценяваме това.

    С изказване се включи и кметският наместник на село Воден Елена Анева, характеризирайки обстановката в страната и основните задачи на кампанията. Накрая покани всички в залата на предстоящото тържествено честване на 120 - годишнината от началото на социалистическото движение в селото. Тържеството ще се състои на 10 май 2014 година.

  „За социална Европа! За социална България!" - под този призив ще протече кампанията на българските социалисти. Справедлива кауза, която заслужава подкрепа. 

  •