Начало » Новини » Новинa
Актуално
Кулинарен фестивал готви Болярово за празника си

30 Април 2014

Кулинарен фестивал готви Болярово за празника си

 

Лора Величкова

 

На 29 април 2014 година в залата на Младежки дом - Болярово се състоя среща относно обсъждане на идея за кулинарен фестивал по повод празника на град Болярово. Друг голям повод е честването на 40 години от създаването на града, което е предпоставка за специалната подготовка и чудесен повод за старта на нещо ново.

На срещата присъстваха общинският кмет Христо Христов, секретарят Мария Чанева, кметове и кметски наместници, общински служители и граждани.

София Минева откри срещата, като даде думата на Емил Върбанов от Национален фонд „Култура" да презентира това, което съвместно са обмислили. Емил Върбанов сподели,че в общината има църква във всяко населено място и шест читалища, което му е дало основание да обмисли възможност за някакъв фестивал, какъвто не е правен в района и ще бъде характерен за нашата област. Точно така се родила идеята за кулинарен фестивал. При наличието на производство на месо, хляб, метли, мед и толкова други продукти в общината, едно такова мероприятие би обединило хората, заставайки зад тази идея.

След това той презентира етапите за подготовката на едно такова събитие, обсъдиха се и начините за финансиране.

София Минева даде думата за предложения на присъстващите - да споделят идеите си. Общинският кмет приветства идеята, като увери колегите си и гостите,че начини за финансиране има, а празникът на града може да бъде предшестван от други събития в няколко дни и да се организира по съвсем различен и оригинален начин и през тази година.

Присъстващите кметове и кметски наместници приеха идеята всяко населено място да има отделно представяне, а господин Върбанов и госпожа Минева осведомиха присъстващите, че предстоят и други срещи, на които ще се обсъжда и доразвие идеята, както и сформиране на екип, който ще поеме организацията. 

  •