Начало » Новини » Новинa
Актуално
Среща на Илияна Йотова със земеделци и животновъди в община Болярово

16 Май 2014

Среща на Илияна Йотова със земеделци и животновъди в община Болярово

 

Лора Величкова

 

   На 12 май 2014 година кандидатът под номер две в листата за евродепутат от „Коалиция за България" Илияна Йотова се срещна със земеделци и животновъди на територията на община Болярово. На срещата присъства и най-младият кандидат от листата на левицата - Момчил Ненов. Гости бяха също и: народният представител Кирчо Карагьозов, Дора Стоянова (директор на Областна дирекция „Земеделие"- Ямбол), Евгения Динева (главен секретар в същата дирекция). От общинското ръководство представители бяха: кметът на общината Христо Христов, заместник-кметът Нина Терзиева, секретарят Мария Чанева и председателят на Общински съвет - Болярово и общински партиен лидер - Атанас Дженков.

   Атанас Дженков представи гостите и даде думата на Илияна Йотова, която сподели със земеделските производители защо са важни тези избори. Тя подчерта, действително за първи път от десет години, след тотална доминация на десните, социалистите в европарламента за пръв път имат шанс да станат първа сила. И ако Мартин Шулц, който  е общият кандидат на ПЕС, оглави Европейската комисия, и за България шансовете за промяна в положителна посока за големи. Ще се промени и отношението към страната ни. Всъщност битката в тези избори е битка за властта в България, наблегна тя, и печелейки доверието на народа, се затвърждава и позицията на първата сила в страната и се очертава посоката, в която ще се върви занапред.

   Интересите на земеделските производители също е важно да бъдат защитени, особено на тези с по-малки възможности за развитие и това също зависи от европейската политика и програмите и средствата, отпуснати за това. Новият програмен период в Програмата за развитие на селските райони е решаващ за тях.

     А на въпросът на заместник-кмета Нина Терзиева - какво в този нов програмен период може да се промени в полза на по-бедните и необлагодетелствани райони, Илияна Йотова отговори,че нейното виждане е в тази област да има три основни приоритета. Да се насочат малко повече пари в тези три района (Странджа-Сакар, Родопите и Северозападна България), процент от тях да бъде и за младежите, на които да се осигури заетост чрез някаква младежка програма и да се създаде висше училище в тези райони, които да подготвят нужните специалисти.

    Кметът на община Болярово Христо Христов сподели,че са много проблемите в район като нашия и като цяло с демографския срив и безработицата в страната. Но от нас зависи, с правилния си вот, да променим това за в бъдеще и да имаме една добра социална политика и бъдеще за младите в страната ни. А безспорно, според него, правилният избор е бюлетина номер 15. 

  •