Начало » Новини » Новинa
Актуално
Среща на общинското ръководство с ромите в Болярово

23 Май 2014

Среща на общинското ръководство с ромите в Болярово

 

Лора Величкова

 

   На 21 май 2014 година в 17 часа общинското ръководство в лицето на общинският кмет Христо Христов, заместник - кметът Нина Терзиева и председателят на Общински съвет - Болярово се срещнаха с ромите в града. На срещата присъства и Гинчо Шумов, пряк ръководител на по-голяма част от работещите по различни програми за заетост, като и на постоянни договори.

   Христо Христов се обърна към всички тях, споделяйки, че е отлично запознат със социалното и финансово положение на всяко от семействата и нееднократно е помагал, търсейки начин - с осигуряване на заетост (дори и временна), с отпускане на еднократна помощ и по други начини. За съжаление, работните места, които се отпускат за общината са малко, но има варианти за работа по ремонти, свързани с няколко нови проекти, чието изпълнение ще започне всеки момент. Скоро ще стартира и нова програма „Сигурност" , в която също ще има възможност да започнат работа няколко човека в общината.

   От разговора след това и поставените въпроси и проблеми стана ясно,че основните проблеми са безработицата и липсата на средства, произтичаща от това.

    Атанас Дженков, който е и партиен лидер на левицата в общината, разказа накратко какви са приоритетите на кандидатите за евродепутати и с какво би могло едно такова мнозинство да помогне при определянето на разпределението на европейските средства за страната ни, и основно за малките общини.

   В края на срещата стана ясно, че единственият вариант за промяна е изборът, който ще направи всеки един, решавайки бъдещето на страната ни и в частност своето. 

  •