Начало » Новини » Новинa
Актуално
Министър Вигенин и Атанас Мерджанов подкрепят искане на общинския кмет Христо Христов

2 Юни 2014

Министър Вигенин и Атанас Мерджанов подкрепят искане на общинския кмет Христо Христов

 

Лора Величкова

 

   Кметът на община Болярово Христо Христов получи отговор на писмото си до Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред в Народното събрание. В него председателят на комисията, народният представител Атанас Мерджанов увери господин Христов, че се отнася със загриженост и внимание към искането му за откриване и функциониране на КПП „Странджа-Малкочлар". След проведена среща с министъра на външните работи Кристиан Вигенин, народният представител съобщава, че е получил уверение от негова страна за приоритетно разглеждане и разрешаване на поставения от общинския кмет въпрос по стартиране на конкретни действия за бъдеща спогодба между Република България и Република Турция за откриване на желания контролно-пропускателен пункт.

   В края на писмото си Атанас Мерджанов уверява Христо Христов, че в качеството си на народен представител ще положи максимални усилия искането да бъде реализирано. „Разчитайте на съдействието ми" - завършва депутатът, избран от Ямболска област.

   Това е поредната добра вест относно реализирането на така желания и за двете държави проект. От него става ясно, че правителството и парламентарната комисия дават уверение, че КПП „Странджа - Малкочлар" с тяхна подкрепа, ще има. С удоволствие очаквам да съобщя и за конкретни действия в близко бъдеще. 

  •