Начало » Новини » Новинa
Актуално
Бяла лястовица се появи в село Крайново

7 Юли 2014

Бяла лястовица се появи в село Крайново

 

Лора Величкова

 

    На 4 юли 2014 година  в село Крайново, община Болярово се появи чисто бяла лястовичка. В този ден пръв я забелязва един от полицаите, охраняващи границата.

    Ангелина Василева, кметският наместник на Крайново е удивена от тази новина, но когато сама я вижда, започва да разказва на хората в селото, за да дойдат да я видят. Така от дни те се събират всеки ден на центъра, за да я видят. Коментират, че вероятно има гнездо в  някоя от изоставените къщи в селото, защото не я виждат постоянно.

     Жителите на Крайново са радостни и  си говорят, че това се случва на 100 години веднъж и никога не са вярвали, че може да се появи в тяхното село. Баба Яна Шаматова,  която е на 86 години споделя,че не е виждала никога в живота си.

     Всички в селото се събират и стоят всеки ден, за да се порадват на този символ на надеждата. Красивата снежнобяла птичка е като водач на другите, разказва ми Ани Василева - литне ли тя, останалите я следват. Хората предричат, че това е добър знак за Крайново и си спомнят за Йовковия разказ „По жицата", очаквайки добрите неща, които предстоят в селото и чудото, на което тя е символ. 

  •