Начало » Новини » Новинa
Актуално
Разширено извънредно заседание на Общински партиен съвет на БСП- Болярово

24 Юли 2014

Разширено извънредно заседание на Общински партиен съвет на БСП- Болярово

 

Лора Величкова

 

     На 23 юли 2014 г. от 13 часа Общинския партиен съвет на социалистите в Болярово проведе извънредно заседание.

     На него председателят на Общинския съвет на БСП - Болярово Атанас Дженков направи задълбочен анализ на случващото се в партията и изслуша мненията на част от присъстващите. Г- н Дженков прочете основните акценти от обръщението на Сергей Станишев на пленума на социалистите, проведен на 5 юли 2014 година. В него се откроява желанието да се тръгне по нов път, с нов лидер, до който настоящият би стоял неотлъчно със съветите си и подкрепата, ако има такава необходимост.

     Основните теми в днешното извънредно заседание бяха предложенията на общинската партийна организация за номинации на нов председател на Националния съвет на БСП  и критерии за предлагане на кандидати за народни представители.

     Във връзка с номинациите, бяха избрани два помощни органа - комисия по предложенията и обсъждане на кандидатите за председател на националния съвет (с председател Димитър Драгоманов) и комисия по обсъждане и избор на кандидатурите ( с председател Дойчо Янев).

      Пет бяха предложенията от присъстващите членове на общинската партийна организация за нов лидер на левицата: Драгомир Стойнев, Янаки Стоилов, Михаил Миков, Мая Манолова и Атанас Мерджанов. След гласуване, останаха трима. С най-много гласове - Атанас Мерджанов, следван от Мая Манолова и Янаки Стоилов. Тримата станаха официално предложени от Общинския партиен съвет на Болярово.

      Много бяха изказванията относно настоящето положение на партията - на заместнпик-председателя на Общинския партиен съвет - Христо Христов, на Янко Симеонов, Елена Анева, Димитър Драгоманов. Като общо мнение се открои виждането, че партията е в най-тежкия си период от много години насам и е нужен нов лидер, търсещ обединение. Много анализи предстоят и търсене на ново решение, както и трудни нови парламентарни избори, които могат да рефлектират и на последващите ги местни.   

  •