Начало » Новини » Новинa
Актуално
Морска разходка с приятели

26 Август 2014

Морска разходка с приятели

Лора Величкова

 

На 14 август 2014 година част от членовете на пенсионерски клуб - Болярово се отправиха на морска екскурзия към слънчевия Несебър. Това стана по покана на техните приятели от дамския пенсионерски клуб на Елхово - „Надежда", а инициативата бе на председателката на елховските дами Гергана Торнозова, родом от община Болярово. Организирайки екскурзията, тя кани боляровската председателка Елена Николова и част от боляровските пенсионери да се присъединят към тях и те с радост откликват.

Весело и леко бе пътуването на членовете на двата клуба, преминало в песни, разкази на весели истории и вицове.

А миговете, прекарани в самия Несебър, със сигурност ще останат незабравими и за двата клуба. Пенсионерите се отправиха към Стария град на Несебър, където посетиха църквата „Свети Павел". Запалиха свещи и казаха своите молитви за здраве и благополучие на семействата, близките и приятелите си. Разгледаха и други църкви и забележителности, обядваха и се освежиха с напитки в морските ресторанти. Те се отправиха на разходка с цел закупуване на сувенири за спомен и подаръци за близките си.

Част от пенсионерите не пропуснаха да посетят и плажа на Стария град в Несебър, където отпочинаха и се потопиха в топлата морска вода. А една група дори успя да посети и съседния Слънчев бряг, където имаха възможност, макар и набързо да разгледат част от курортния град и да видят и там един от плажовете, както и да си вземат сувенири за спомен.

Разбира се, направиха се и много снимки, част от които читателите могат да видят тук. Несъмнено те съхраниха незабравимите мигове на приятелите от двата клуба, превръщайки ги в скъп спомен.

А в бъдеще вероятно ще се осъществят очакванията за общи екскурзии по инициатива  на двата клуба и чаровните им председателки.

Искам да отправя специална благодарност към председателката на боляровските пенсионери за поканата към мен. А запознанството ми с елховските дами, милото им отношение и забавните ни мигове заедно несъмнено винаги ще помня. Убедена съм, че и те. Благодаря ви! 

  •