Начало » Новини » Новинa
Актуално
На историческата дата 9 септември откриха социалистите предизборната кампания в Ямбол

10 Септември 2014

На историческата дата 9 септември откриха социалистите предизборната кампания в Ямбол

 

Лора Величкова

 

     Историческата дата 9 септември, точно 70 години след незабравимите събития през 1944 година, избраха социалистите в Ямболска област за откриване на предизборната кампания в Ямбол и представянето на листата си. На украсената открита сцена в градския парк на Ямбол, освен плаката със слогана на коалиция „БСП - лява България" : „Достоен живот в справедлива държава" и номера, с който ще бъде коалицията в интегралната бюлетина - 22, стоеше и надписа „70 години 9.IX. 1944 г. "

     Водещите на откриването: Кольо Пехливанов и Божидара Божилова се върнаха към деветосептемврийските събития с преклонение и незабрава към храбростта на героите, поуките от миналото и стремежа към отстояване на идеала. Пожелаха на кандидатите от листата отново социалната справедливост да победи.

     С невероятните си танцови изпълнения зарадваха публиката младите дарования на НУФИ „Филип Кутев" - град Котел. А любимите на няколко поколения българи изпълнители от „Тоника" зарадваха многобройните си почитатели в прохладната вечер с незабравимите си песни.

     Да подкрепят своите кандидати и да чуят техните призиви, бяха дошли социалисти от всички общини на област Ямбол, предимно млади хора. Разбира се, представителите от община Болярово също бяха сред тях.

    След представянето на добре познатите кандидати в листата от водещите, всеки от тях каза своето виждане за бъдещето на страната, за положителните неща в платформата на левицата и увери присъстващите,че промяната е възможна.

      От изказванията на всеки един, стана ясно основната- победата отново е възможна, но този път не с преврат и сила, а с избора на всеки един мислещ човек на 5 октомври на номер 22 в интегралната бюлетина. 

  •