Начало » Новини » Новинa
Актуално
Община Болярово се побратимява с хърватската община Комижа Лора Величкова

17 Септември 2014

Община Болярово се побратимява с хърватската община Комижа

 

Лора Величкова

 

 

По покана на кмета на община Комижа от Република Хърватска- госпожа Тонка Ивчевич ръководството на община Болярово посети Република Хърватска през периода 07.09.2014 - 10.09.2014 г. Срещата се организира по инициатива и със съдействието на посланика на Република България в Хърватия - госпожа Таня Димитрова.

Основната цел на проведените разговори беще подготовката за подписване на Споразумение за сътрудничество между двете общини.

Община Комижа е разположена на остров Вис. Тя наброява около  1500  жители. Характеризира се с красива и съхранена природа. Основният поминък на населението е туризъм, рибарство, лозарство и производство на вино. От месец юли 2013 година Хърватия е член на Европейския съюз и според кмета на община Комижа все още администрацията няма опит в изпълнението на проекти, финансирани от Европейския съюз. Именно тази област на сътрудничество беше определена като водеща в бъдещите взаимоотношения между двете общини.

Постигната беше договореност в Споразумението за сътрудничество да бъде подготвено в най-кратки срокове, обсъдено от общинските съветници на двете общини и подписано от кметовете.

 

  

  •