Начало » Новини » Новинa
Актуално
Боляровци взеха второ място в турнира за „Купата на петте кмета" по повод празника им

24 Октомври 2014

Боляровци взеха второ място в турнира за „Купата на петте кмета" по повод празника им

 

Лора Величкова

 

      Общински турнир по футбол за „Купата на петте кмета" се проведе на стадион  «Граничар» по повод празника на град Болярово.

      Турнирът бе открит от заместник-кмета на община Болярово Нина Терзиева, която приветства участващите отбори и им пожела успех. На стадиона бе и председателят на Общински съвет - Болярово Атанас Дженков.

     Четири бяха отборите на общините, участващи в турнира - Болярово, Елхово, Ямбол и «Тунджа». Те бяха разпределени чрез жребий в две групи.

      Първата среща бе на отбора на община Болярово с община Елхово. В нея с резултат 7:5 се наложиха домакините от Болярово. В другата група «Тунджа» победи Ямбол с 2: 1.

      И двете срещи - за първо и второ на Болярово и «Тунджа», и за трето и четвърто място на Елхово и Ямбол завършиха с равен резултат. С продължение до гол отборът на община Ямбол победи досегашните носители на купата - Елхово и взе третото място. Елховлии останаха на четвърто място.

     След изпълнение на дузпи отборът на община «Тунджа» стана новият носител на купата, а домакините останаха втори.

      Купата и грамотите връчи Христо Христов - кмет на община Болярово. Голмайстор на турнира с четири попадения е Пламен Христов от отбора на община Елхово. Най-красивият гол бе на Георги Христов от община Болярово. За най-добър вратар беше излъчен Иван Петров от отбора на община „Тунджа". Най-добър защитник бе Георги Дянков от община Ямбол, а най-коректен състезател - Никола Ненов от Елхово.

 

 

  •