Начало » Новини » Новинa
Актуално
Концерт в навечерието на празника на град Болярово

28 Октомври 2014

Концерт в навечерието на празника на град Болярово

 

Лора Величкова

 

    Празничен концерт в навечерието на Деня на град Болярово събра жителите и гостите на града на 25 октомври 2014 г. в залата на читалище „Възраждане".

    Във фоайето на залата гостите имаха възможност да разгледат експонираната съвместна изложба на община Болярово и държавен архив - Ямбол със заглавие „Болярово - приказката продължава" , посветена на 40 години от обявяването на Болярово за град. Изложбата е съставена от множество стари снимки от отминали събития от живота на боляровци.

    Водещата София Минева даде началото му, а кметът на община Болярово Христо Христов приветства своите съграждани развълнуван. Извини се за неудобството, причинено на публиката. Поради лошите метеорологични условия, концертът не можа да се проведе под открито небе на новоизградената сцена в града, но въпреки това множеството жители и гости успяха да се насладят на невероятните танци и песни в тази вълнуваща нощ.

     Първи в празничната програма бяха танцовите изпълнения с невероятна хореография на фолклорен ансамбъл „Загоре" - Стара Загора. Те редуваха танците със солови и групови изпълнения на песни на невероятно талантливите изпълнителки и заслужено обраха бурните аплодисменти на възхитената публика.

     Христо Христов им благодари за участието, споделяйки колко важно е за град, тачещ фолклорните традиции,че бяха техни гости.

     Следващите певчески изпълнения бяха на обичаната фолк певицата с боляровски корени Мария Петрова. Тя пя с желание за съгражданите си, приятелите и близките и зареди с много настроение младежката си публика, а и по-възрастните. Освен,че всички те пяха както песните от нейния репертоар, както и народните, имаше и танци от място, а децата се качиха при нея и на сцената. Финалното й изпълнение, поздрав за дядо й, познатия на всички наш съгражданин Станчо Петров, бе хороводна китка. А хорото поведе общинският кмет Христо Христов.

     Поднасяйки й букет в края на концерта, кметът сподели радостта на всички, че отново пее на празника на града, който е и неин и изрази надежда,че нейните концерти ще станат традиция на всеки Димитровден тук.

     След това Христо Христов покани всички да излязат навън да се насладят на последната празнична атракция на вечерта - многоцветната и невероятна заря.

 

  •