Начало » Новини » Новинa
Актуално
Урок по доброта от МКБППМН

13 Ноември 2014

Урок по доброта от МКБППМН

 

Мероприятия по повод 13 ноември - Международен ден на добротата

 

Лора Величкова

 

        13 ноември 2014 година е Международен ден на добротата. Мероприятие по този повод в деня бе организирано с учениците от СОУ „Д- Петър Берон" - град Болярово от Местната комисия за борба с противообществени прояви на малолетни и непълнолетни с председател заместник-кметът Нина Терзиева. Гост на мероприятието бе и кметът на община Болярово Христо Христов. Присъстваха също общинският съветник Янко Анев и представителят на ОС на БЧК - Ямбол Гергана Георгиева.

        Секретарят на МКБППМН Милена Манолова запозна присъстващите ученици, преподаватели и гости чрез презентация с повода за днешното мероприятие. От представянето стана ясно, че на 13 ноември 1998 година в Токио е открита първата конференция на Световното движение за доброта, в която участват Австралия, Канада, Япония, Тайланд, Сингапур, Великобритания и САЩ. С всяка следваща година движението набира все повече участници. Целта на този ден, стана ясно още, е да се забрави себичността, да погледнем по-далеч от собствения си кръг, да забравим границите, расите, половете и религията.

        По темата за добротата есета, съчинения и разкази бяха написали учениците: Султанка Кирова, Ива Трифонова, Гергана Михалева и Димитър Димитров от 5. клас; Антоанета Станкова от 6. клас; Веселина Ефева и Катя Минкова от 7. клас; Ана-Мария Тодорова и Юлияна Панайотова от 8. клас. Пред присъстващите осмокласничките Ана-Мария и Юлияна прочетоха своите есета и получиха заслужени аплодисменти.

        Група ученици от втори, четвърти и пети клас представиха пред своите съученици, учители и гости рецитал на тема „Добротата" - те рецитираха, прочетоха и цитираха стихове и мисли на различни автори и мислители за доброто в живота на хората.

        Грамота по повод 13 ноември от учениците получи общинският кмет Христо Христов. Чрез нея децата му благодариха за подкрепата и съдействието в техните дейности, а той трогнат им пожела да продължат да творят добро.

        Председателят на комисията заместник-кметът Нина Терзиева също благодари на всички участници и обяви новият конкурс на МКБППМН - за коледна картичка.

        Закривайки мероприятието М. Манолова постави „задача" на всички деца - всеки да извърши нещо добро на този ден. Убедена съм,че нашите малки слънца наистина ще го направят! 

  •