Начало » Новини » Новинa
Актуално
„Среща с песен” на караджовските самодейци в НУФИ „Филип Кутев”

24 Ноември 2014

„Среща с песен" на караджовските самодейци в НУФИ „Филип Кутев"

 

 

    «Среща с песен» бе кръстено гостуването на саймодейките от женската певческа група «Извор» към НЧ «Стефан Караджа 1924» - село Стефан Караджово и Атанас Георгиев в Националното училище за фолклорни изкуства "Филип Кутев".Датата на тази среща бе 12 ноември 2014 година , а осъществяването й по инициатива на преподавателката Сашка Ченкова-преподавател там и г-н Ташо Буралов - личен приятел на талантливият Атанас Георгиев.

    Целта на посещението бе учениците да чуят стари, автентични песни от нашия край (община Болярово и в частност село Стефан Караджово). Тези изпълнения наистина впечатлиха домакините, а в групата на гостите беше и Тодор Куртев - кмет на с. Стефан Караджово, който благодари за поканата на любезните домакини и им подари портрет на Стефан Караджа. Отправи също покана те да гостуват в селото.

    Поздрав към домакините отправи и ръководителката на групата Златка Тодорова.

    Великолепни и незабравими бяха изпълненията на караджовските самодейки, Атанас Георгиев, а няколко от ученичките изпяха индивидуално песни от различни фолклорни области. Имаше изпълнения и на оркестър и танцов състав от музикалното училище.

    След великолупния концерт, караджовските гости се срещнаха с част от колектива на НУФИ «Филип Кутев» - гр. Котел и споделиха своите впечатления. На изпръщане всички си пожелаха до нови срещи - като следващата е в село Стефан Караджово.  

  •