Начало » Новини » Новинa
Актуално
Кметът на община Болярово посети Европейския парламент

12 Декември 2014

Кметът на община Болярово посети Европейския парламент

 

Лора Величкова

 

В периода 17-18 ноември 2014 година, по покана на евродепутата Георги Пирински, работна група посети Европейския парламент. В нея участваха кметове на общини, сред които Христо Христов и млади социалисти, участващи в политическо обучение.

Гостите бяха разведени из сградата на Европейския парламент в Брюксел, присъстваха на лекция, в която им бяха обяснени състава и структурата му. От нея стана ясно, че общо 751 депутати от всички страни-членки съставляват Европарламента, чийто председател е Мартин Шулц. С най-много депутати - 96, са страните Германия, Англия, Франция, а с най-малко - 6, е Малта. България е със 17. Най-голямата партия е ЕНП, следвана от Партията на европейските социалисти. Интересен факт е,че от английските депутати няма членове на ЕНП.

Работната група имаше възможност да присъства на редовно заседание на Комисията по контрол на бюджета, чийто член е евродепутатът Георги Пирински. На нея той докладва относно контрола по европейските средства на страните-членки в ЕС.

Кметовете и младите политически кадри посетиха и Европейската комисия с председател Жан-Клод Юнкер, със структурата и работата на която също бяха запознати.

По време на гостуването успяха да се видят и с други двама български евродепутати - Илияна Йотова и Светослав Малинов.

За всички посещенията в тези два дни бяха полезни, обогатявайки познанията им, и ползотворни за бъдещата им работа.

 

  •