Начало » Новини » Новинa
Актуално
Работна среща на общинското ръководство с кметове и кметски наместници

12 Февруари 2015

Работна среща на общинското ръководство с кметове и кметски наместници

 

Лора Величкова

 

На 9 февруари общинският кмет Христо Христов проведе своята първа среща с колегите си от населените места на общината. Оперативката е втора за годината, но първата (през януари) бе ръководена от заместник-кметът Нина Терзиева. Заместник-кметът Нина Терзиева и секретарят Мария Чанева също присъстваха на срещата.Отсъстващи кметове и кметски наместници нямаше.

Господин Христов съобщи на колегите си датата на предстоящото заседание на Общински съвет - Болярово - 26 февруари. В същия ден, от 14 часа, господин Христов ще направи и своя отчет пред население и медии за свършеното от него през последната от настоящия мандат 2014 година.

Кметът уведоми присъстващите, че на следващата им среща оперативка ще бъдат поканени новоназначения началник на РУ „Полиция"- Елхово - Койчо Койчев, председателя на Районен съд-Елхово - Яна Ангелова и директора на БТ-Елхово - Татяна Дюлгерова.  В следващите оперативки ще бъдат канени и други началници на държавни служби, касаещи работата им, допълни той.

След тези съобщения общинският кмет постави някои текущи въпроси относно: плащането на данъците; обществените поръчки; програмата за временна заетост; полицейското управление и набирането на допълнителни кадри там.

Новият директор на Областна дирекция "Земеделие" е с нов директор - Стоян Кунев, съобщи на колегите си кметът.

Той завиши вниманието на присъстващите си колеги при бедствия и аварии да бъдат по-бдителни, а действията да са бързи и адекватни и когато се налага не се колебайте да звъните директно на началника на ЕVN - Ж. Андонов и на полиц. н-к К. Койчев. Той отправи апел към всички да наблюдават язовирите, ако има проблем веднага да сигнализират, особено внимание обрърна на Попово и за двата язовира. За да не се повтори скорошната извънредна ситуация, за единия са предприети действия за прекратяване на договора. Обрърна внимание и на Малко Шарково - да се махнат мрежите.

Относно поставените въпроси от кметовете и кметските наместници, Христо Христов даде следните отговори- предложи да се направи среща с ЕVN във Воден за селата- Воден, Шарково, Малко Шарково, Крайново и Странджа, за да може всеки да си изложи проблемите.

Относно ремонтирането на църковните храмове г-н Христов отговори,че програмата продължава, но развитие можем да очакваме не по-рано от есента.

Преди закриването на срещата, общинският кмет отправи отново молба към всички да бъдат по-дейни, по-можещи адекватно действащи при бедствия от всякакъв характер.

 

 

 

 

 

 

  

  •