Начало » Новини » Новинa
Актуално
Осмомартенски дъжд от усмивки и нежност

9 Март 2015

Осмомартенски дъжд от усмивки и нежност

 

Бинка Величкова

 

       Родители и близки на игривите палавници бързаха към ЦДГ „Здравец"- град Болярово в дъждовния следобед на 6 март 2015 година. Защото ги очакваше празнична програма, подготвена от дечицата под ръководството на техните грижовни учителки.

       Тържеството, посветено на Осми март - празникът на мама, откриха децата от група „Мики Маус". Красиво облечени, трогателно мили в своето старание да се представят добре, те с увлечение рецитираха, пееха и танцуваха, насърчавани от неуморната госпожа Димитрова. Е се усмихваха, доволни и щастливи, срещайки одобрителните погледи на своята публика - директорката К. Гюрова, техните майки, татковци и роднини. Много аплодисменти получиха, а после поднесоха цветя и красиви картички със свои снимки на майките си. Трогнати, младите жени трудно сдържаха вълнението си. С цветя дариха децата и любимите учителки, и грижовните лелки от непедагогическия персонал.

       Интересно беше и в групата на по-малките. Спретнати и артистични, очарователните възпитаници на госпожа Г. Петкова и госпожица С. Стоянова от група „Буратино" топло и сърдечно, с нежни и звънливи гласчета поздравяваха мама, попяха и поиграха. А после се изявиха като чудесни актьори - в пиеската за дядото и неговите многобройни помощници, изваждайки задружно огромната ряпа!

       Очите на техните трогнати майки преливаха от нежност, когато получиха красивите картички със снимки, поднесени от малките им слънчица! С цветя и към двете учителки се протягаха малките ръчички, а в детските очи имаше толкова много светлина и доброта!

       Въпреки поройния дъжд навън, атмосферата тук беше наситена с усмивки и топлота, с дъх на цветя, с искрена обич... Та нали мама означава всичко това?! И заслужава детската признателност, обагрена от слънчеви усмивки - най-безценният подарък!

        Апетитна и сладка почерпка очакваше накрая даровитите малки изпълнители - заслужен и приятен финал на един вълнуващ, незабравим ден.  

  •