Начало » Новини » Новинa
Актуално
Весел празник за боляровските и караджовските дами

9 Март 2015

Весел празник за боляровските и караджовските дами

 

Лора Величкова

 

      Весел и незабравим бе Осми март за дамите от пенсионерските клубове от Болярово и Стефан Караджово, които заедно отбелязаха празника на жената. Боляровските дами, с председател Елена Николова бяха своеобразни домакини в ресторант „Странджа", а гост на тържеството бе кметът на село Стефан Караджово Тодор Куртев. С присъствието си уважи празника и председателят на караджовските пенсионери Георги Тодоров.

      Председателката на боляровския клуб поздрави всички присъстващи дами с техния празник и предаде поздрава към тях от областния председател в Ямбол г-н Димитров. Тя благодари на караджовските им приятелки, отзовали се на поканата и пожела на всички тях общите чествания да станат традиция между двата клуба и певческите групи към читалищата. От страна на гостите от Стефан Караджово, поздрав поднесе Златка Тодорова (ръководител на певческата група). Тя зарадва присъстващите и с две песни. С няколко свои солови изпълнения ги поздрави и гласовитата Величка, също част от певческата група към НЧ „Стефан Караджа".

        С много още песни танци и весели разговори продължи до късния следобед тържеството на дамите от двата клуба. За тяхното добро настроение се грижеха музикантите Илия Георгиев и Емил Тенев.

        Не липсваха и общи изпълнения - дамите от двата клуба изпяха заедно „Години, мамо, години". На изпращане, караджовки поканиха боляровските домакини, на следващия празник да им гостуват те, направиха си обща снимка за спомен и се разделиха с пожелание за скорошни срещи. 

  •