Начало » Новини » Новинa
Актуално
Месечна оперативка с кметове и кметски наместници

30 Април 2015

Месечна оперативка с кметове и кметски наместници

 

Лора Величкова

 

      На 29 април 2015 година от 12 часа общинският кмет Христо Христов проведе своята месечна работна среща с колегите си кметове и кметски наместници от населените места на общината. На оперативката присъстваха и заместник-кметът Нина Терзиева и секретарят Мария Чанева.

      Христо Христов постави няколко актуални въпроси пред колегите си. През юли вероятно ще започнат ремонтните дейности по населените места, заложени в капиталовата програма на общината, съобщи той. Наесен вероятно ще бъдат отворени мерките, по които общината ще може да кандидатства през новия програмен период за европейски средства.

       В няколко населени места през месец май предстоят празнични мероприятия - на 2 май в село Попово, на 8 май (по повод 9 май) в село Воден и на 23 май - в село Стефан Караджово. През май предстои и обучение на общинската администрация по ОПАК.

       Около 100 лица в по-голямата част от населените места на общината са включени по проект „Осигуряване на топъл обяд". По него тези социалнослаби жители ще се хранят безплатно (с европейски средства) от май до края на годината. По проект „Нови алтернативи" до края на май ще бъдат назначени 16 лични асистенти, които ще обгрижват  16 лица на 4 часов работен ден  за 10 месеца.  

       Христо Христов разказа на колегите си за участието на общинското ръководство в Тополовград на кръгла маса на тема „Състояние и перспективи за развитие на регион Странджа-Сакар" и за декларацията, подписана от вяса от общините и представител на НСОРБ. Още две срещи предстоят, като на едната домакин ще е община Болярово.

       В края на работната среща Христо Христов отговори на въпросите, поставени от кметовете и кметските наместници. 

  •