Начало » Новини » Новинa
Актуално
Откриване на завършен път в община Болярово по проект

16 Октомври 2015

Откриване на завършен път в община Болярово по проект

 

На 16 октомври 2015 година от 11 часа в село Стефан Караджово бе официално открит изцяло ремонтирания път между селата Попово- Дъбово - Стефан Караджово. Ремонтът бе извършен по проект „Реконструкция на път JAM 1028/IV-79021 от разклон II-79 - Попово - Дъбово - Стефан Караджово/ от км 2+800 до км 16+600". Общата стойност на проекта бе 2 559 527.87 лв., а финансиращата организация - Програма за развитие на селските райони 2007-2013г., мярка 321 „Основни услуги за населението и икономиката в селските райони".

Жители не само на трите населени места, а и от град Болярово и други селища на общината присъстваха на официалното откриване на завършения обект. Гости на тържеството бяха също: Нина Терзиева (временно изпълняваща длъжността кмет на община Болярово), народният представител Атанас Мерджанов, дългогодишният кмет на община Болярово Христо Христов, Димитър Дойчев (представител на фирмата-изпълнител за строително-монтажни работи - „Технострой - инженеринг 99" АД - гр. Ямбол).

    Нина Терзиева се обърна към множеството жители на общината, събрали се да открият заедно новата придобивка. Този проект, е вторият по стойност за общината ни, сподели временно изпълняващата длъжността кмет на общината. Както всеки наш проект, и този имаше своя успешен край. Накратко тя разказа какво се е случило: в  протежение на 13 800 метра е положено ново асфалтово покритие, част от пътя е разширен, водостоците са почистени от растителност и наноси, подменени са всички мантинели и вертикални пътни знаци, обновена е пътната маркировка. Госпожа Терзиева изказа искрените си благодарности към всички, дали своя принос това да стане факт - от специалистите в общината до фирмите, работили по ремонтните дейности и надзора - „Технострой - инженеринг 99" АД - гр. Ямбол и „Рафаилов Консулт" ЕООД - гр. София. В края на приветствените си думи, тя пожела да продължим да изпълняваме така успешно проекти - и в областта на инфраструктурата, и в други сфери.

Новата придобивка на всички честити и народният представител Атанас Мерджанов. Той увери всички, че ще продължава да помага на жителите на общината и управниците й и занапред. 

След това Атанас Мерджанов, Христо Христов, Нина Терзиева и Димитър Дойчев тържествено и символично прерязаха лентата, откривайки завършения обект. Празникът продължи за гостите и населението с народни хора и почерпка.

 

  •