Начало » Новини » Новинa
Актуално
УВАЖАЕМИ ЖИТЕЛИ И ГОСТИ НА ОБЩИНА БОЛЯРОВО, СКЪПИ СЪГРАЖДАНИ, ДАМИ И ГОСПОДА!

26 Октомври 2015

УВАЖАЕМИ ЖИТЕЛИ И ГОСТИ НА ОБЩИНА БОЛЯРОВО, СКЪПИ СЪГРАЖДАНИ, ДАМИ И ГОСПОДА!

 

                На своето 45 заседание, проведено на 29.04.2011 година, с Решение номер 461 Общинският съвет на Болярово възобнови традицията на 26 октомври - Димитровден да отбелязваме празника на град Болярово!

            Вече пет години всички, които сме свързани с град Болярово имаме своят общ повод да си спомним за мястото, където сме родени, където сме живели, работили, обичали, за мястото, което е станало важна част от живота ни. Защото, независимо къде сме, кои сме, какво правим има неща, които са неизменни в съдбата ни. Едно от тях е родното място. Нека да го почетем и днес! Така почитаме и част от себе си!

            Бих искала с много любов и благодарност да споменем хората преди нас, които са създавали, според своите разбирания и възможности, града и общината, които днес ние познаваме! Да си спомним за близките, които вече не са сред нас, но които са оставили следи от стъпките си, част от мечтите си в нас - наследниците им и днешните жители на Болярово.

            Години наред ръководството на общината полага усилия да подобрява условията за живот в град Болярово. Изпълниха се редица проекти, финансирани от различни източници. Подмени се водопроводната мрежа на град Болярово, извърши се ремонт на важни обществени сгради - поликлиниката, СОУ"Д-р П.Берон", изгради се общински пазар, почисти се коритото на река Поповска в регулацията на града, благоустрои се централната градска част, преасфалтират се улиците, извърши се основен ремонт на сградата на църквата, обнови се стадионът в града. А в навечерието на празника ще бъде открита завършената сграда на Читалището на град Болярово! Жителите на общината ще имат една модерна многофункционална сграда за културни мероприятия. С много усилия, но и с много грижа създаваме един европейски град! Полагаме усилия и за разкриване на работни места според възможностите, с които разполага местната власт.

            След толкова много свършено в настоящето трябва с надежда да погледнем в бъдещето. Защото там ни очакват нашите деца! Трябва да успеем да им предадем най-важното послание, че когато сме заедно можем да се справим с всичко! Както сме го правили досега! И разбира се, трябва да умеем и да празнуваме!

            Нека Свети Димитър закриля всички, които са свързани с Болярово! Да дадем път на добрите помисли и дела!

            Чести празник!

 

                                                                             Нина Терзиева,

                                                                              временно изпълняваща длъжността кмет

                                                                              на община Болярово

 

  •