Начало » Новини » Новинa
Актуално
Среща на кметове и кметски наместници на територията на общината с началниците на РУП – Елхово и ПУ – Болярово

27 Ноември 2015

Среща на кметове и кметски наместници на територията на общината с началниците на РУП - Елхово и ПУ - Болярово

Лора Величкова

     На 25 ноември 2015 година от 15 часа се проведе среща на кметовете и кметските наместници на населените места на територията на община Болярово с началника на РУП - Елхово Койчо Койчев и ПУ - Болярово Цветан Христов. Такава Среща се провежда в началото на всяка година (както и през определени периоди на време, при нужда) във връзка с реда и спокойствието на жителите на населените места, за които работят съвместно представителите на полицията и властта (кметове и кметски наместници).

    Основната тревога и на двете страни е недостатъчните щатни служители в полицейския участък в Болярово. Г-н Койчев заяви,че в момента двама от новите служители са на курсове, предстои да се обявят и още две места. Той даде телефонния си номер, като заяви,че кметовете и кметските наместници могат да го търсят постоянно, при нужда. Освен,че има приемен ден в сряда, е на разположение във всеки друг ден, ако се наложи да потърсят съдействие.

    Болярово е една от малкото общини с видеонаблюдение, сподели със задоволство началникът на РУП-Елхово. Цветан Христов, полицейският началник на боляровското управление напомни,че е необходимо кметовете и кметските наместници да проверяват ежедневно дали камерите работят, защото по този начин спомагат за ефективната работа на полицията и своевременно разкриване на нарушители и извършители на престъпления.

    След като кметовете и кметските наместници зададоха своите конкретни въпроси и получиха отговори от полицейските началници, общинският кмет благодари на всички, че са се отзовали. И напомни в края на срещата,че своевременната реакция и обаждането в полицейските участъци винаги помага за по-бързото разрешаване на случаите. 

  •