Начало » Новини » Новинa
Актуално
Бдителност в името на живота

1 Декември 2015

Бдителност в името на живота

Бинка Величкова

      Твърде крехка е нишката на човешкия живот. А понякога се къса толкова бързо и внезапно,че съзнанието на живите трудно може да приеме и асимилира този покъртителен факт.

     Все по-голям е броят на жертвите, пострадали при пътни инциденти. И чрез вестниците, и от екрана тези черни статистики будят все повече страх и тревога. Тежки наранявания, инвалиди докрай или най-фаталният изход - смъртта. А в душите на близките - страдание, за което лекарство няма...

     Нарушаването на правилата за движение крие огромна заплаха за нашето здраве, за живота ни. За бъдещето, което може да не дочакаме - заради свои или чужди грешки!

     А най-уязвими са несъмнено подрастващите. Ето защо с превантивна цел беше изготвената от младата учителка в ЦДГ „Здравец" - град Болярово, област Ямбол Диляна Димитрова тематично насочена презентация. Тя бе посветена на Световния ден за възпоменание на жертвите при пътно-транспортни произшествия. Той се отбелязва ежегодно от 1993 г., а през 2005 г. Асамблеята на ООН взема решение това да бъде всяка трета неделя на ноември.

     Достъпно поднесена и добре структурирана, презентираната от госпожица Димитрова информация несъмнено ще помогне на малките обитатели в детската градина да бъдат внимателни пешеходци и колоездачи. А те са и бъдещи водачи на моторни превозни средства - когато пораснат.

     Затова е добре отрано да осъзнаят, че безопасността на движението е споделена отговорност - между пешеходци, шофьори и пътници. И да бъдат винаги бдителни - в името на живота! 

  •