Начало » Новини » Новинa
Актуално
За доброто – добри думи

29 Декември 2015

         За доброто - добри думи

 

   В навечерието на Нова година - 28 декември 2015 г., Кирил Ташев отпразнува 80 - годишнината от своето рождение. Приятно ни е ние - неговите другари от Регоиналния комитет „Стефан Караджа", да го поздравим и да му пожелаем много здраве и още много дела за популяризиране личността и делото на един от най-големите ни възрожденски герои - Стефан Караджа.

  Под ръководството на председателя си - Кирил Ташев, Регионалният комитет обезсмърти  гибелта на Караджата с издигане на бюст-паметници в Морската градина на Бургас, в м. Божура, Средец, и във Факия, родното село на майка му.

   Със своите публикации и книги за миналото на  родното си село Стефан Караджово, за Странджа и за Стефан Караджа Кирил Ташев обогати  историческите знания с нови факти и изследвания. Двойна ценност имат те за  българите-потомци на преселниците от времето на турското робство. Книгите на Ташев се четат с интерес  от българите в Украйна, а в Културния център на българите в Одеса  има уреден специален кът за Стефан Караджа.

   Кирил Ташев пряко участва в списването и издаването на три юбилейни вестника във връзка с годишнини от рождението на Караджата: „Кумири на нацията" и  „Подвиг- епоха".

   К. Ташев има пълно основание да бъде горд с достойните си усилия да е полезен на другите и като учител, и като дългогодишен  организационен работник, и като  личност, работеща с енергия, с мисъл и със знание за културата на родната си община - Болярово.

   Честит юбилей, приятелю и дълголетие!

 

                             За  Регионален комитет „Стефан Караджа"

                              Стоян Найденов

                              Атанас Радойнов 

  •