Начало » Новини » Новинa
Актуално
Ползотворна беседа и практикум с родители в ЦДГ „Здравец”

25 Февруари 2016

Ползотворна беседа и практикум с родители в ЦДГ „Здравец"

Лора Величкова

          На 25 февруари 2016 година в ЦДГ „Здравец" се състояха две интересни мероприятия - беседа тема „Здравословно и природосъобразно хранене" и практикум с родителите за правенето на мартенички и картички по случай 1 март, 8 март и Първа пролет.

        И в двете групи - „Мики Маус" и „Буратино" учителките изнесоха беседи пред децата и родителите относно здравословното хранене и полезните храни за децата. Янко Анев, отговарящ за детското здравеопазване в образователните заведения на територията на община Болярово, също запозна родителите със стандартите, които се спазват при храненето на децата. Техните знания бяха затвърдени с една игра, в която показаха наученото за полезните храни.

      След беседите и игрите децата и техните родители се заеха да правят мартенички и картички за предстоящите три мартенски празника. Децата, с помощта на родителите проявиха много старание и умения в красивите свои творения, от които направиха изложба във фоайето на детската градина. Тяхната изложба ще стане част от общинската изложба, която ще бъде подготвена по повод 1 март и 3 март във фоайето на НЧ „Възраждане"- град Болярово. 

  •