Начало » Новини » Новинa
Актуално
Месечна оперативка на общинското ръководство с кметове и кметски наместници

29 Февруари 2016

Месечна оперативка на общинското ръководство с кметове и кметски наместници

        На 29 февруари 2016 година представителите на общинското ръководство - общинският кмет, заместник-кметът и секретарят проведоха своята месечна работна среща с кметовете и кметските наместници от населените места на територията на общината. Кметът на общината Христо Христов постави няколко въпроса пред колегите си.

      Първият бе във връзка със започналата работа по проект „Независим живот". Екипът по проектът вече е назначен, както и две лица, които ще работят по него. От 1 до 15 март ще се подават молби от лица, желаещи да работят като личен асистент, домашен помощник и социален асистент. Необходимите лица, които ще работят като такива са 49. Молби ще се приемат при двамата служители и от кандидат-потребителите - ще бъдат обгрижвани 130 лица с увреждания и такива над 65 години.

      Още трима нови служители ще има в Полицеския участък скоро бе второто съобщение. Милен Костадинов е името на временно изпълняващ началник на Граничния полицейски участък - Болярово.

     Във връзка с предстоящия национален празник Трети март в общината ще бъдат раздадени 300 национални флага, за да има на всички административни сгради и на част от домовете. Венци пред паметника на загиналите във войните боляровци ще бъдат поднесени на втори март от 13 часа, след което в залата на обновеното НЧ „Възраждане" ще има концерт по повод празника и преглед на художествената самодейност с участието на 11 групи (читалища и училища). 

  •