Начало » Новини » Новинa
Актуално
Заслужена победа в трансгранично дерби

27 Април 2016

Заслужена победа в трансгранично дерби

           На 26 април 2016 година отборът на „Ботев" - Болярово гостува на тима на община Субаши, Република Турция. Поканата бе от кмета на община Субаши Хасан Чаталкая, а идеята за трансгранично дерби на двамата кметове на общините Болярово и Субаши. По повод скорошния Ден на спорта в Турция и новосъздаденото приятелство между двете общини гостите пристигнаха за зрелищно и атрактивно футболно дерби, излъчвано по турската телевизия „Ege".

         Българската група, водена от кмета на община Болярово Христо Христов и общинския съветник Янко Анев, бе посрещната подобаващо - с музика и цветя. Освен кметът на Субаши, сред домакините бяха каймаканинът на общината Али Иксан Башак и кметът на община Кюплю Салих Дерин.

         След разговора на чай за настоящите и бъдещи планирани съвместни проекти и мероприятия, двете групи се отправиха към стадиона, за да се насладят на приятелската футболна среща между боляровските момчета и тези на Субаши.

         През първото полувреме футболният двубой бе равностоен. Срещата завърши 1:2 за гостите от „Ботев". Тяхно беше и първото попадение, малко след средата на второто полувреме. Десет минути след това домакините изравниха, а почти веднага след този го,л Станислав Костадинов от „Ботев" отбеляза победния гол за боляровци.

       Кметовете на общините дадоха кратко интервю за истанбулската телевизия, предала пряко двубоя, в което изразиха задоволството си от проведеното спортно мероприятие. Думите на Христо Христов бяха, че дербито е било наистина зрелищно и по-добрият отбор е победил. Предстои реванш през май на обновения стадион в Болярово, за който покана получиха и журналистите от турската телевизия.

      Христо Христов завърши с думите, че се надява приятелският мач да е началото на едно ново приятелство и сътрудничество между двете общини, което ще породи множество още съвместни срещи и мероприятия.

 

  •