Начало » Новини » Новинa
Актуално
Творчески прояви и заслужени отличия

11 Май 2016

Творчески прояви и заслужени отличия

Бинка Величкова

             В учителската ми биография се открояват две учебни години, прекарани в ОУ „Стефан Караджа" - време, за което пазя прекрасни спомени и досега. И тогава, и днес там не секва стремежът към себедоказване. Мотивирани умело от чудесните си преподаватели, учениците с радост се включват в безброй интересни инициативи, постигайки прекрасни резултати!

              Например през декември 2015 година група ученици от полуинтернатната група с възпитател Кръстина Пехливанова направиха оригинален снежен човек. После изпратиха снимките за конкурса „Най-атрактивен снежен човек", проведен от читалище „Умение" - град Ямбол (по проект „Здраве от извора"). И бяха толкова радостни от спечелената първа награда за групово участие! Тя им бе връчена на 22 април 2016 година  - Денят на земята, на проведен от организаторите театър-форум. От училището на Стефан Караджово присъстваха 12 ученици. Имаше викторина с награди, забавни игри. Ето защо впечатленията на децата са чудесни!

              На 24 април 2016 г., придружени от дългогодишната и неуморна преподавателка и  художествен ръководител Мария Драганова и крехката очарователна и толкова дейна госпожица Дора Карагьозова, 12 девойчета от училището вземат участие като лазарска група в конкурса под наслов „Отворете чемшир порти, Лазаре", проведен в град Камено.

             Участвали са общо 13 групи. Присъдени са четири първи места, едно от които е за гиздавите лазарки от родното село на Караджата.

              А за Великден в училището грейва красива изложба! Пъстрите яйца са украсени от децата в часовете по домашен бит, както и по време на следобедните занимания в полуинтернатните групи.

             ОУ „Стефан Караджа" - ръководено от сладкодумен и обаятелен директор, с когото работи чудесен педагогически колектив, възпитавайки и обучавайки добри, скромни и трудолюбиви деца. Училище, в което да се учи е забавно и лесно. Място, където учениците живеят задружно и интересно! 

  •