Начало » Новини » Новинa
Актуално
Ямболската Червенокръстка организация отбеляза 8 май – Световен ден на Червения кръст и Червения полумесец под мотото «Навсякъде за всеки»

12 Май 2016

Ямболската Червенокръстка организация отбеляза 8 май - Световен ден на Червения кръст и Червения полумесец под мотото «Навсякъде за всеки»

 

 

 

Ямболската Червенокръстка организация отбеляза 8 май - Световен ден на Червения кръст и Червения полумесец под мотото «Навсякъде за всеки» с поредица от инициативи, организирани по повод празника. Денят стартира с поклонение с поднасяне на цветя от доброволци и служители на БЧК на паметната плоча на Ямболската червенокръстка организация.

Представена бе благотворителна изложба „Бъди добър" на Денка Георгиева, доброволец на БМЧК - Стралджа във фоайето на НЧ „Съгласие 1862" - Ямбол по повод 95-годишния юбилей на БМЧК. Тя е самоук художник, който твори икони, рисува живопис, рисува върху кратуна, използва техника за рисуване с пирограф върху дърво и други техники. Набраните средства от изложбата ще бъдат дарении на деца в риск от община Стралджа.

 По повод празника в Синия салон на Народно читалище «Съгласие 1862» в град Ямбол се организира тържествено награждаване с отличия на БЧК за червенокръстки деятели с принос в развитието на областната организация. Д-р Антоанета Антонова, Председател на ОС на БЧК - Ямбол поднесе поздравително слово към членовете, доброволците, симпатизантите и партньорите на организацията по повод Световния ден на Червения кръст и Червения полумесец. На тържеството присъстваха и представители на боляровската организация на БЧК, водени от председателя на Общинската организация София Минева.

            Двама червенокръстци от община Болярово бяха отличени: Таня Ангелова Ончева - ОбС на БЧК-Болярово с „Отличник на БЧК" и Пламен Андонов Димов - БМЧК-Болярово - „Млад отличник".

           Останалите наградени са: Тинка Димитрова Кулова - ОбС на БЧК-Ямбол; Анна Димитрова Димитрова - ОбС на БЧК-Ямбол; Таня Драгиева Джеджева - ОбС на БЧК-Тунджа („Отличник на БЧК"), Моника Иванова Иванова - БМЧК-Ямбол („Млад отличник"); БМЧК- Стралджа - диплом за колективна награда.                              

          Вокално-инструментална група "Сантимент" поднесе специален поздрав към всички червенокръстци по повод празника. Групата изпълни популярни български песни и създаде добро настроение на всички.

 

 

 

 

 

 

  •